קוסקוס עם תבשיל בשר וחומוס2
קוסקוס עם תבשיל בשר וחומוס2
ביולי יש לאבא שלי יום הולדת. אבא שלי כידוע מבשל לכולנו כל הזמן. עם השנים אפילו יותר ויותר…. ארוחות שישי וארוחות חג, צילומים לעיתון ולספרי בישול שבסופם אנחנו מנשנשים את כל מה שצולם, אתם מבינים, כן? אבא שף זה הרבה בישולים בבית.
אז ביום ההולדת שלו החלטתי לבשל לו ארוחת ערב, כזו כמו שהוא מבשל לנו.
הזמנו את המשפחה (כ20 איש כן…?), ובנוסף את החברים הטובים שלו. בסך הכל היינו בסביבות ה-30 איש, ואני פקדתי על הבישולים.
עכשיו שלא תחשבו…. אצלנו קבוע יש, רגישים לגלוטן, צמחונים, טבעונים, קרניבורים מושבעים, רגישים ללקטוז, חובבי כוסברה, שונאי כוסברה, תמיד מישהו בדיאטה, ושלל חשקים ומגבלות שבינם להרכיב תפריט מלארוחה זה כמו סודוקו… קשה.
אבל המרק קוסקוס הזה, ידעתי שהוא יהיה הצלחה. קודם כל כי הוא הכי טעים בעולם. וחוץ מזה שהוא מתבשל הרבה זמן אז הוא גם ממש קל להכנה ולי זה הסתדר פיקס בהתחשב בזה שבישלתי סודוקו ל-30 איש…
ואכן צדקתי. בין שלל המנות שהיו באותו ערב, זו הייתה אחת המנות המצטיינות. זו מנה שכולם אוהבים. זו מנה לרפרטואר המשפחתי בוודאות. כי אין משהו יותר כייף מקוסקוס והמרק הזה הוא המרק קוסקוס הכי טעים בעולם.
מצרכים:
1/2 כוס שמן זית
2 גבעולי סלרי קצוצים גס עם העלים
600 גרם כתף טלה עם העצם חתוכה לנתחים באורך 6 ס"מ
400 גר בשר ראש חתוך לקוביות בגודל של כ5 ס״מ
250 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים למשך 12 שעות
3 גזרים בינוניים חתוכים גס
4 לפתות קטנות קלופות וחצויות או קולורבי
600 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 5 ס"מ
6 בצלי שאלוט קטנים קלופים וחצויים
2 כרישה בינונית חתוכה לפיסות באורך של כ4 ס"צ
1/2 כפית שטוחה קינמון או ראס אל חנות
1/2 כפית סוכר
1 כף מלח
1/2 כף פלפל לבן
1/2 כף פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • בסיר עמוק ורחב מחממים את השמן זית ומטגנים סלרי 5 דקות
  • מוסיפים את נתחי הבשר וגרגרי חומוס, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 3 שעות עד שהבשר רך.
  • אחרי 3 שעות מוסיפים את הירקות והתבלינים מכסים ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים.
  • מגישים עם קוסקוס
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *