עוף בתפוזים
עוף בתפוזים

תחילת עונת התפוזים. איזה כייף. איך שמתחילה העונה אני מצטיידת בקערה גדולה על השולחת שבה אני עורמת פירות הדר. לאכילה, למיץ או לבישולים, תמיד טוב שיש קערה עם פירות הדר על השולחן.

כי מה רע לי להכין עוגת פרג לימון מושלמת, או עוגת תפוזי דם הפוכה… ואפשר כמובן גם בישולים מלוחים עם הדרים… קציצות עוף עם שומר ותפוזים, או עוף בלימון….

והיום ילדים וילדות… היום נכין קלאסיקה מנצחת. עוף בתפוזים, שמכינים בכלי אחד בתנור. בלי בלגאן, בלי כלים, במעט עבודה ומעט זמן, יש לכם תבנית משגעת של עוף בתפוזים, רך, שזוף, מזוגג וריחני, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.

איזה כייף שחורף.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

10 פולקעס

 

מצרכים לרוטב:

1 ליטר מיץ תפוזים

4 כפות שמן זית

קליפה מגוררת מתפוז 1

מיץ וקליפה מלימון 1

1/2 כוס סויה בהירה

4 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כף גרגרי כמון שלמים

1/2 פלפל צ'ילי פרוס דק

1/2 כוס דבש

3 כפות קורנפלור

2 תפוזים בינוניים שטופים ופרוסים דק

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור למצב גריל, לחום של 220 מעלות
  • בתבנית חסינת חום מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב
  • מכניסים את השוקיים לקערה ומשרים אותם בתערובת הרוטב כ30 דק
  • מכניסים לתנור וצולים כ45-50 דק
  • במחצית זמן האפייה הופכים את השוקיים בתוך הרוטב
  • לפני ההגשה מפזרים את עשבי התיבול

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש כאן בכל חלק של העוף שאוהבים
  • כשאני מבשלת פולקעס, אני אוהבת לבקש מהקצב שיקטום לי את החלק התחתון (והמיותר של העצם), זה מוסיף לתבשיל טעמים טובים שמשתחררים מהעצם ומפנה מקום ליותר עוף בסיר
  • ירקות יכולים להיכנס גם לסיר! גזרים, תפוחי אדמה או כל ירק אחר שאוהבים

 

Share:
  • 12095
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *