לפני שנה בדיוק ביום ההולדת של אבא שלי, היינו ביום צילום. רחלי נכנסה עם החיוך הממזרי שלה, והושיטה לנו תבנית ריחנית. "הכנתי לך עוגת יום הולדת" היא אמרה לו. אני אקצר את הסיפור ואגיע לעיקר: זו הייתה עוגת השוקולד הכי טעימה שאכלתי בחיים, ותסמכו עלי… כבר אכלתי עוגה או שתיים (או שבע מאות).
מזל שלרחלי יש בלוג, וכל המתכונים מופיעים בו.
העוגה הזו הפכה להיות עוגת הבית שלי. בלי יותר מדי שינויים ובלי יותר מדי אדפטציות, כי היא כל כך טובה בדיוק כמו שהיא. אני מכינה אותה מאז בכל יום הולדת, בכל קבלת שבת בגן, בכל ארוע, וגם סתם ככה כשמתחשק ביס של עוגת שוקולד טובה, נימוחה, לחה, ואם אפשר בבקשה אז עם סוכריות צבעוניות.
עוגת יום הולדת זה בסיסי, זה חובה, זה מתכון שחייבים שיהיה וחייבים שהוא יהיה טוב. אז הנה, יש לי את המתכון המושלם!
תסמכו עלי! או בעצם, תסמכו על רחלי…
רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? תנסו את המתכון שלי לעוגת שזיפים הכי טעימה בעולם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
רוצים לראות עוד מתכונים של רחלי? כנסו לבלוג שלה – קרוטית
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס שמן תירס/חמניות/זית
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
מעט מלח
200 ג' שוקולד מריר
1/2 כוס קקאו
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
לציפוי:
150 ג' שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות חום עליון-תחתון (ללא טורבו)
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים, שמן, שמנת, וניל, שני סוגי הסוכר והמלח לתערובת אחידה
- ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי
- מניחים לשוקולד להתקרר מעט
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים תוך טריפה מתמדת עד שהוא נטמע באופן אחיד
- מנפים לתוך הקערה את הקקאו, קמח, ואבקת אפייה ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע באופן אחיד בתערובת
- משמנים תבנית בקוטר 26 ומעבירים אליה את התערובת
- אופים כ50-60 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים
- מכינים את הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב שוקולד איחד, חלק ומבריק
- כ15-20 דקות אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים עליה את הציפוי
הערות ושדרוגים:
- לגרסה פרווה מחליפים את השמנת בקרם קוקוס
- אפשר להשתמש בממרח שוקולד קנוי במקום להכין ציפוי
- אם רוצים לקשט בסוכריות ממתינים כ5 דק אחרי שיוצקים את הציפוי על העוגה ואז מפזרים עליו את הסוכריות
כמה מ״ל המיכל שמנת ובאיזו כוס את משתמשת? תודה
כל מיכל שמנת הוא 250 מ"ל, כלומר לעודה עצמה את צריכה 500 מ"ל שמנת. הכוס היא כוס מדידה סטנדרטית
לאחר 60 דקות העוגה עדיין ממש רוטטת וקיסם יוצא מרוח בשוקולד (לא פירורים) אבל כשחיכיתי עוד 10 דקות העוגה יצאה קצת יבשה
את בטוחה שהתנור היה על טמפרטורה נכונה ותכנית נכונה?
בתור אחת שאפתה את כל עוגות השוקולד שקיימות באמת מצאתי את שאהבה מפשי.
❤️
עוגה מצויינת!!!!!!! הכנתי בתבנית מלבנית ויצא פצצה
נראה קל וטעים. חייבים ציפוי?
ממש לא חייבים ☺️ העוגה נהדרת גם בלי ציפוי!
את הרמח אפשר להמיר בקמח לל״ג
בהחלט!!!
מה גודל התבנית לעוגה?
26
אשמח אם תוכלי לעזור לי בכמות המצרכים לתבנית 22
המתכון הזה מתאים לתבנית בקוטר 26… את יכולה לכין בתבנית 22 ואת המסה שנשארה לך לאפות כמאפינס
במתכון של קרוטית רשום לשים 1/3 כוס (80 מ”ל) מים , ואת לא רשמת , מעניין איך אף אחד עד עכשיו לא שם לב , או שאולי לא צריך ?
https://www.krutit.co.il/chocolate-cake/
במתכון שלי יש שינויים מינורים מהמתכון המקורי… אני לא מוסיפה את המים כמו שרחלי עושה (:
סוכר חום כהה או סוכר דמררה?
אפשר את שניהם. אני משתמשת לרוב בכהה שנותן טעם יותר עמוק ומרקם קצת יותר פאדג'י