לחמעג'ון - המתכון הסודי שלי
לחמעג'ון - המתכון הסודי שלי

פיצה…. אח פיצה… מי לא אוהב פיצה?  גם אני אוהבת פיצה! אבל יותר מפיצה אני אוהבת פיצה טורקית הלא היא לחמעג'ון.

לחמעג'ון הוא בעצם מאפה פתוח של בצק שמרים, די דומה לבצק פיצה ועליו שכבה של בשר טחון מתובל. יש לחמעג'ון כזה בכל מיני עדות (טורקים, ארמנים, לבנונים, סורים, אורפולים ועוד…). כל עדה קוראת למאפה בשם טיפה אחר, בכל עדה הבצק הוא טיפה שונה והתיבול של הבשר קצת אחר. אבל בכולן העקרון הוא זהה – מאפה בצק שמרים עם שכבה של תערובת בשר מתובלת.

בני הבית פה, איך נאמר, אוכלים לא רע… ובכל זאת ביום שהכנתי את הלחמעג'ון, הם נכנסו שלושת הדובים שלי, מרחרחים, עם מבט מסוקרן, ושאלו "מה זה הריח הזה? מה הכנת?" נרשמה התלהבות. מה זה התלהבות? הם חיסלו את כל ערמת הלחמעג'ונים הריחנים שהייתה על השולחן.

נכון, מדובר במנה שמבוססת על בצק שמרים… רגע רגע אל תברחו לי! יש גם חדשות טובות: מדובר במנה די פשוטה להכנה, ואם סולחים על הזמן ההתפחה של הבצק, זמן העבודה שמשקיעים בה הוא די מועט. חוץ מזה, אפשר בקלות להכין לחמעג'ונים ולהקפיא אותם, ככה שבכל רגע נתון, אפשר פשוט לשלוף אותם מהמקפיא להכניס לתנור והופ'לה! יש ארוחת ערב מושלמת.

רק אל תשכחו את הטחינה, כי סימן ההיכר לארוחת ערב מוצלחת, זה טחינה שמטפטפת על הסנטר.

 

רוצים עוד רעיונות שווים לארוחת ערב? תנסו את המתכון שלי לשקשוקה ירוקה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים לבצק:

500 ג קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

4 כפות שמן זית

1/4 1 כוס מים חמים (לא רותחים!)

1 כף שטוחה מלח

 

מצרכים לטופינג:

500 ג בשר טחון (אני אוהבת לבקש בשר טחון מעורבב עם שומן כבש – ראו הערה למטה)

1 בצל גדול

1 שן שום

2 עגבניות

1 צרור פטרוזיליה

1 כף גרגרי כמון

1 פלפל ירוק חריף

1 כפית שטוחה בהרט

50 ג צנוברים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרגרי רימון

פטרוזיליה קצוצה

סלט עגבניות

טחינה

 

הוראות הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה ולשים כ10 דק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
  • מעבירים לקערה משומנת, מכסים היטב ומעבירים למקום חמים להתפחה לכ1 שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מכינים את הטופינג: קוצצים דק מאוד את הבצל, שום, עגבניות ופלפל חריף (אפשר גם להעזר במעבד מזון – ראו הערה למטה)
  • מעבירים את הירקות הקצוצים לקערה
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הטופינג ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • כשהבצק תפוח מספיק, מחלקים אותו ל10-12 כדורים שווים
  • מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה או משטח משומן ומכסים היטב להתפחה נוספת של כ30 דק
  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית
  • מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים (לא יותר מ1/2 ס"מ, ועדיף אפילו פחות)
  • מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית
  • מסדרים על כל עיגול בצק שכבה אחידה מתערובת הבשר, התערובת צריכה להגיע ממש עד שולי הבצק, כי הבשר מתכווץ מעט באפייה
  • מזלפים על כל הלחמעג'ונים מעט זמן זית
  • אופים כ20 דק עד ששולי הבצק שחומים ופריכים
  • לפני ההגשה מפזרים על הלחמעג'ונים פטרוזיליה קצוצה וגרגרי רימון
  • מגישים עם סלט עגבניות וטחינה

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בתערובת בשר של 400 ג בשר בקר מעורבב עם 100 גר שומן כבש – תבקשו מהקצב שיטחן לכם הכל יחד. אפשר גם להשתמש בבשר טחון רגיל, אבל הטעם של השומן כבש משדרג פלאים את המאפה!!
  • ניתן לקצוץ את הירקות במעבד מזון, אבל בשביל לקבל ירקות קצוצים דק ולא מחית, צריך לעשות את הקציצה בפולסים קצרים.
  • מי שאוהבת יכול להשתמש בבשר בקר מעורבב עם בשר כבש
  • למרות שיש בהם פלפל חריף, הלחמעג'ונים האלו לא חריפים… מי שאוהב חריף יכול להגדיל את הכמות של הפלפל החריף
  • אם רוצים להקפיא את הלחמעג'ונים: אחרי האפייה נותנים להם להתקרר מפרידים בינהם בנייר אפייה כדי שלא ידבקו ושמים בקופסה אטומה או שקית זיפלוק ומקפיאים. כשרוצים לאכול מכניסים אותם ל6-7 דק בתנור שחומם מראש ל200 מעלות
Share:
  • 25030
  • 2
  • 5

2 thoughts on “לחמעג'ון – המתכון הסודי שלי”

  1. תמרה האם אפשר להכין על הבסיס של הבצק הזה כל מילוי שרוציםמכי יש דברים במילומ שלך שאני לא יכולה לאכול

    1. בהחלט! זה בצק נהדר, את יכולה להשתמש בו לכל סוג של מאפה פתוח (אפילו פיצה). ואת כמובן יכולה לשנות ולהתאים את מה שיש בטופינג של הלחמעג'ון למה שאת אוכלת….

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *