קציצות דגים ותירס
קציצות דגים ותירס

קציצות זה תמיד רעיון טוב. ואם כבר קציצות, אז קציצות דגים אסייאתיות זה בטח ובטח רעיון טוב, בעיקר אם הן משובצות בגרגרי תירס מתוק ומתפצפץ, ועוד יותר אם יש לידן קערית של רוטב לטבול (איזה כייף זה לטבול דברים ברוטב!)…

אז קציצות דגים ותירס it is!

אלו קציצות פשוטות, כי בסך הכל מערבבים את המרכיבים בקערה ומטגנים אותן, תודו שזה נשמע קל… והתוצאה? קציצות דגים שמנמנות, עסיסיות מבפנים, ופריכות מבחוץ עם גרגרי תירס מתוק ורוטב נהדר, הן טעימות כשהן חמות והן טעימות כשהן קרות, הן בדיוק מה שאני מדמיינת כשאומרים על משהו "ללקק את האצבעות".

רוצים עוד רעיונות לקציצות דגים? נסו את המתכון שלי לקציצות דגים עם תרד ועגבניות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

מצרכים:

750 פילה דג ים טרי ללא עור

1 בצל סגול

2 קוביות שום חריף דורות

3 קוביות ג'ינג'ר קצוץ דורות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 כוס גרגרי תירס

1 כף סויה

מלח

פלפל שחור

 

לציפוי:

מעט קורנפלור

 

לרוטב:

3 כפות סויה

1 כף מיץ לימון

1/4 כוס מים

1 כפית סוכר חום

1 קוביה שום חריף דורות

2 קוביות ג'ינג'ר כתוש דורות

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב
  • טועמים ומתקנית תיבול במידת הצורך
  • מכינים את הקציצות: קוצצים דק מאוד את כל המרכיבים של הקציצות מלבד התירס
  • מעבירים לקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מוסיפים את התירס ומערבבים
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים על מגש
  • משמנים היטב מחבת גדולה
  • טובלים כל קציצה בקורנפלור, מנערים בעדינות את העודפים
  • מטגנים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד שהן זהובות

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל דג ים טרי שאוהבים
  • אם אין לכם קוביות תיבול של דורות אפשר כמובן להשתמש בג'ינג'ר שום וצ'ילי טריים
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 2392
  • 1
  • 2

1 thought on “קציצות דגים ותירס”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *