סלט עוף ואננס
סלט עוף ואננס

חזרנו מהים עייפים (אך מרוצים), ובעיקר מורעבים. חם בחוץ סחוניה וממש אין לי סבלנות עכשיו לעמוד ולהזיע מעל סירים על הכירים. סלט זה בהחלט פתרון מתקבל על הדעת.

אני מפשפשת במקרר, במזווה, במגירות לראות ממה אפשר לאלתר. פורסת כמה מצרכים על השולחן ומסתכלת… יש עם מה לעבוד.

מערבבת, מפרידה עלים, קוצצת צ'יק צ'ק, מטגנת קצת איטריות פריכות (מכירים את הטריק הנהדר הזה?) ותיק תק יש סלט עוף ואננס נהדר. מתקתק, מלוח, חמצמץ, אני הוספתי גם קצת סריראצ'ה לחריפות (אבל זה לא חובה אם אתם לא חובבי חריף כמוני). מעל הכל ערמתי תלולית של איטריות פריכות בשביל הקרנץ'.

מה צריך יותר מזה?

 

 

סלט עוף ואננס עם איטריות פריכות
סלט עוף ואננס עם איטריות פריכות

 

רוצים עוד רעיונות לסלטים טעימים וקלילים? נסו את המתכון שלי לסלט סביצ׳ה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים לעוף:

300 ג חזה עוף קצוץ

3 כפות שמן

1 כף קורנפלור

2 כפות סויה מזרח ומערב

1 כף סרירצ'ה מזרח ומערב

 

מצרכים לסלט:

1 אננס בינוני

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום

2 גבעולי בצל ירוק

1/2 צ'ילי אדום

 

לאיטריות:

חופן קטן של איטריות אורז מזרח ומערב

שמן לטיגון

 

לרוטב:

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד דק בפומפיה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס רוטב סויה מזרח ומערב

1/2 כפית שמן סומסום

2 כפות סוכר חום

מיץ מ1/2 לימון

1/4 כוס מים

 

 

הוראות הכנה:

  • שמים את העוף הקצוץ בקערית, מוסיפים סויה וסרירצ'ה ומערבבים היטב
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים
  • מחממים את השמן במחבת גדולה
  • כשהשמן חם מוסיפים את העוף ומטגנים כ5 דק
  • מעבירים את העוף לקערה ומניחים בצד להתקרר מעט
  • מכינים את האיטריות: בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק
    כשהשמן חם מוסיפים את האיטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתנפחות ונעשות אווריריות ופריכות
  • מוציאים את האיטריות לצלחת עם נייר סופג
  • קולפים את האננס וחותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה עם העוף
  • חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך של כ2 ס"מ
  • פורסים את הצ'ילי דק
  • מוסיפים את כל עשבי התיבול והצ'ילי לקערה
  • בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס
  • יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
  • עורמים על הסלט תלולית ש איטריות מטוגנות ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • אם רוצים פריכות בסלט אבל אין סבלנות לטיגונים, אפשר במקום האיטריות לפזר על הסלט בוטנים או קשיו
  • בשביל מתכון כשר לפסח משתמשים בסויה ללא גלוטן של מזרח מערב
  • אפשרות לטבעוני: מחליפים את העוף בטופו קצוץ
  • המתכון בשיתוף מזרח ומערב

 

Share:
  • 2338
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *