משמשים ממולאים
משמשים ממולאים

בתור ילדה לא כל כך אהבתי פירות יבשים… גם אגוזים לא ממש… טו בשבט איך נאמר..? ממש לא היה החג שלי. ממולאים לעומת זאת אני אוהבת מאוד ותמיד אהבתי!

היום, אני כבר אוהבת פירות יבשים מאוד, עדיין אוהבת ממולאים, גיליתי את נפלאות האורז המלא, ורכז רימונים זה משהו שיש לי קבוע במזווה.

לכבוד טו בשבט, התיישבתי לכתוב את המתכון הזה, של משמשים ממולאים בבשר ואורז מלא, מבושלים ברוטב רימונים נפלא. מנה שמלווה אותי כבר שנים בגרסה כזו או אחרת. זו מנה נהדרת, מתקתקה, חמצמצה, מתובלת, שכמו שאני אוהבת אפשר לגוון אותה בהמון דרכים… את הבשר הטחון אפשר להמיר בפרגיות טחונות או להשמיט לגמרי בשביל גרסה טבעונית, למשמשים המיובשים אפשר להוסיף פירות יבשים אחרים שאוהבים, ובעשבי התיבול אתם כבר יודעים שאין לי סנטימנטים מיוחדים, ואני מרשה תמיד להמיר אותם באיזה עשבי תיבול שאתם אוהבים.

איך שלא תבחרו להכין את המנה, זו מנה נהדרת, ביסים קטנים, מתקתקים, מענגים, שכולם יאהבו, גם הקטנטים.

חג שמח!

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני טו בשבט שווים? נו את המתכון שלי לאורז פרסי עם תבשיל פירות יבשים וחומוס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

משמשים ממולאים מתבשלים במיץ רימונים
משמשים ממולאים מתבשלים במיץ רימונים

 

 

מצרכים:

1 כוס אורז עגול מלא מושרה 30 דק במים

400 ג בשר טחון

1/2 צרור כוסברה

4 גבעולי בצל ירוק

מלח

פלפל שחור

40-50 משמשים מיובשים מגולענים

 

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כף גרגרי כמון

3-4 שיני שום

1 בצל

1 כף סוכר חום או דבש

2 כפות רכז רימונים

מיץ מחצי לימון

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 כוס מים או ציר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מסננים את האורז ממי ההשריה, ושוטפים אותו במים קרים
  • מעבירים את האורז לסיר גדול עם 3 כוסות של מים רותחים ומעט מלח
  • מבשלים את האורז כ15 דק (בתום הזמן, האורז צריך להיות חצי מוכן)
  • מסננים את האורז מהמים
  • קוצצים את הכוסברה והבצל הירוק
  • בקערה גדולה מערבבים את האורז, הבשר, עשבי התיבול הקצוצים, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
  • בכל משמש מיובש מבצעים חתך קטן. דוחפים את האצבע כדי להרחיב מעט את החתך, ממלאים כל משמש בתערובת המילוי
  • מכינים את הרוטב: קולפים את הבצל ופורסים לחצאי טבעות דקות, פורסים את השום דק
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים גרגרי כמון, בצל ושום ומטגנים כ5 דק עד שהבצל מתרכך
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מסדרים את המשמשים הממולאים סביב סביב בתוך הרוטב. הרוטב צריך להגיע לבערך 3/4 מגובה המשמשים.. אם חסרים נוזלים, זה הזמן להוסיף עוד.
  • מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ1 שעה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר למלא פירות יבשים נוספים מלבד משמשים (תמרים, תאנים, שזיפים וכו)
  • אפשר להשתמש בכל סוג אורז שאוהבים, אורז ארוך (בסמטי, פרסי יסמין וכו) לא צריכים בישול מקדים
  • לגרסה טבעונית פשוט מורידים את הבשר מהמתכון וממלאים את המשמשים באורז ועשבי תיבול
Share:
  • 2952
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *