קציצות ברוטב קובה סלק
קציצות ברוטב קובה סלק

האמת לפעמים היא די מביכה. והאמת היא שהרבה מהמתכונים הכי טובים שלי הם תוצר של עצלנות. ככה בדיוק נולד המתכון הזה: קציצות ברוטב קובה סלק.

אני אוהבת קובה מאוד, וקובה סלק אני אוהבת במיוחד. כל פעם שהתחשק לי קובה סלק התעצלתי וגם קצת חששתי להכין…זה נראה לי המון עבודה ומיומנות כזו ששמורה רק למאמאות שהמתכון של הקובה עובר אצלן בירושה, כאלו שמכינות קובה פעם בשבוע וזוכרות את המתכון הסודי לבצק המושלם בעל פה.

אבל יום אחד התחשק לי נורא קובה סלק כזה אדום, חם וריחני במרק שהוא קצת מתקתק וקצת חמצמץ, אפילו היו לי את רוב המצרכים בבית. אז עשיתי עם עצמי פשרה. הכנתי את המרק של הקובה ובמקום קובות הכנתי קציצות בשר ובישלתי אותן במרק.

התוצאה הייתה נפלאה! קציצות ברוטב קובה סלק – גאוני.

מאז המתכון הזה הוא אחד האהובים עלי (ועל כל מי שטועם אותו) ואני מכינה אותו המון.

אפשר להתייחס לרוטב כרוטב או להכין אותו ממש כמרק (שתי האופציות רשומות המתכון). לא משנה איך תבחרו להכין אותה, אני ממליצה להגיש את המנה הוא עם אורז לבן ליד ולאכול בתאווה.

 

מחפשים רעיונות נוספים למתכוני קציצות? יש פה בבלוג לא מעט… תציצו למשל על המתכון הזה:

קציצות עם חצילים פלפלים וקישואים

ואם הכנתם אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם

 

 

מצרכים לקציצות:

750 ג' בשר טחון

1 בצל סגול גדול

2-3 שיני שום

2\1 צרור כוסברה

3\1 כוס עלי נענע

2 ביצים

2\1 כוס פולנטה או פרורי לחם

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב:

שמן זית

2 בצל סגול

6 גבעולי סלרי

750 מ"ל פסאטה (עגבניות מרוסקות)

1 ליטר מים

6 סלקים

4-5 גזרים

4-5 זוקיני

2 כפות סוכר

2\1 כוס מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל, שום, כוסברה ונענע וטוחנים
  • מעבירים את תערובת התיבול לקערה
  • מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל וגבעולי הסלרי
  • קולפים את הסלקים
  • סלק 1 מגרדים בפומפייה, ואת 5 הסלקים הנותרים חותכים לקוביות בגודל של כ4 ס"מ
  • קולפים את הגזרים וחותכים אותם ואת הזוקיני לפיסות בגודל של כ4 ס"מ
  • מחממים שמן זית בסיר
  • כשהמן חם מוסיפים לו את הבצל והסלרי ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את הסלק המגורד ומטגנים תוך ערבוב כ2 דק נוספות
  • מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים
  • מוסיפים את יתרת המצרכים של הרוטב ומערבבים היטב
  • מביאים את הרוטב לרתיחה
  • מכניסים את הקציצות לרוטב
  • מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ45 דק (אם הרוטב לא מכסה את חלקן העליון של הקציצות, בתום מחצית זמן הבישול יש להפוך אותן בתוך הרוטב)

 

הערות ושדרוגים:

  • אם רוצים שהרוטב יהיה ממש מרק (כמו מרק של קובה) יש להגדיל את כמויות הנוזלים ל1 ליטר של פסאטה ו2 ליטר מים או להמיר את הנוזלים במתכון ב3 ליטר מיץ עגבניות
  • אפשר כמובן להחליף את הקציצות בקובה
  • אם אין מעבד מזון אפשר את תערובת התיבול של הקציצות לקצוץ ידנית
  • אני אוהבת לשים בקציצות פולנטה, מי שמעדיף יכול להמיר אותה בפרורי לחם \ תפ"א מגורד בפומפיה
Share:
  • 9934
  • 6
  • 1

6 thoughts on “קציצות ברוטב קובה סלק”

    1. זו טעות. תודה שהסבת את תשומת ליבי, תיקנתי את ההוראות בפוסט. הכוונה היא לנענע.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *