אני מאוד אוהבת מנות של דגים נאים. זה קל, קליל, טעים, אלגנטי, כייפי. סשימי, טרטר, קרפצ'יו, סביצ'ה, סושי, בכל צורה שהיא, אני יכולה תאורטית לאכול דגים נאים כל יום.
דגים נאים גם יכולים להשתלב עם המון מרכיבים אחרים, וזה חלק מהכייף שיש אינסוף אפשרויות משחק וגיוון…
אז עכשיו כשהתותים בשיא, החלטתי לשדך את הסשימי שלי לתותים, קצת צ'ילי ובלסמי שהולך נהדר עם הכל… והתוצאה? ב-5 דק מ-5 מרכיבים הכנתי צלחת סשימי מהחלומות, טעימה, יפיפיה, אלגנטית וכיפית.
קדימה תוציאו את התותים מהמקרר ולכו לקנות חתיכה של דג (טרי, רק דג סופר טרי). תכינו ותכתבו לי מה חשבתם על השילוב המשגע הזה…
View this post on Instagram
רוצים עוד רעיונות למנות עם דגים נאים? נסו את המתכון שלי לסלט סביצ׳ה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
200 ג פילה דג ים טרי ללא עור
4-5 תותים
1 צ'ילי אדום
4-5 גבעולי עירית
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח גס
הוראות הכנה:
- בסכין חדה מאוד פורסים את הדג לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ
- פורסים את התותים והצ'ילי לפרוסות דקות
- קוצצים את העירית
- מסדרים על צלחת את פרוסות הדג, פרוסות התותים ופרוסות הצ'ילי לסרוגין
- מזלפים על הכל שמן זית וחומץ בלסמי, מפזרים מלח גס ועירית קצוצה
הערות ושדרוגים:
- כל דג ים טרי שאתם אוהבים יעבוד פה, בעיניי יותר מתאים דג לבן מאשר סלמון או טונה. דג קפור לא יעבוד בשום פנים ואופן.