מאפינס גבינה וזיתים
מאפינס גבינה וזיתים

יש מאכלים שאנחנו גדלים עליהם, ויש להם איזה זיכרון שזור בהם. ויש מאכלים שהם לגמרי לא חלק מההיסטוריה האישית שלנו, והם משהו שאנחנו מאמצים מתישהו באמצע הדרך. כל ז'אנר הפשטידות והמאפינס המלוחים הם כאלו עבורי. אצלי בבית מעולם לא אכלו פשטידות (אין מילה שאבא שלי שונא יותר מפשטידה)… אבל אני מאוד אוהבת פשטידות ועוד יותר אוהבת מאפינס מלוחים, וזה לגמרי משהו שאימצתי בשלב מאוחר בחיים.

יש פה בבלוג כל מיני סוגים של מאפים מלוחים כאלו, שבואו נודה על האמת הם הכי סוגרים פינה. מכינים אותם ב5 דקות והם ארוחת ערב מושלמת לכל המשפחה.

אבל את המתכון אולי הכי בסיסי וכייפי – מאפינס גבינה וזיתים עוד אף פעם לא העלתי, למרות שזה מתכון שהילדים שלי טורפים לפחות פעם בשבוע… אולי כי הוא כל כך קל ומטופש לא חשבתי אף פעם לעלות אותו לבלוג.

ואז נפגשתי יום אחד עם שירלי טמיר, בלוגרית הורות, והיא ביקשה שנכין יחד איזה מתכון קליל שמתאים לכל המשפחה… היה לי ברור, מאפינס גבינה וזיתים איט איז.

אז הנה הוא לפניכם, אחד המתכונים הכי קלים לארוחת ערב, או לנשנוש לגינה… ואני לגמרי ממליצה להכין אותו יחד עם הילדים! ככה תפרתם גם פעילות שווה לאחה"צ ביתי.

 

 

 

רוצים עוד רעיונות למאפינס מלוחים? נסו את המתכון שלי למאפינס תרד וגבינות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 ביצים

1 גביע קוטג'

1 גביע גבינה לבנה או יוגורט

200 ג גבינה מגוררת שאוהבים

3 כפות שמן זית

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

חופן זיתים פרוסים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • בקערה שמים ביצים, קוטג', גבינה לבנה ושמן זית ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד
  • מוסיפים זיתים, מלח ופלפל ומערבבים עד שהזיתים נטמעים בתערובת
  • מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים
  • אופים כ30-45 דק עד שהמאפינס יציבים וזהובים

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בקוטג' וגבינה לבנה או יוגורט, אבל זה לגמרי המקום לנצל שאריות… תשתמשו בכל מוצר חלב שנשאר במקרר (1/2 גביע קוטג', יוגורט, חתיכה של גבינה צהובה, שמנת חמוצה או כל דבר שיש לכם)
  • אפשר לאפות את הבלילה בתבניות מאפינס בכל מיני גדלים או אפילו באינגליש קייק ואחרי האפייה לפרוס לפרוסות
  • הילדים שלי אוהבים את המאפינס האלו עם זיתים אפשר אבל לגוון בתוספות ולשים בבלילה תירס, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול או כל תוספת אחרת שאוהבים

 

Share:
  • 11540
  • 5
  • 5

5 thoughts on “מאפינס גבינה וזיתים שילדים אוהבים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *