ג'חנון מושלם
ג'חנון מושלם

אני מאווווווווד אוהבת ג'חנון. מעוניינת לאכול ג'חנון כל שבת, בכל מקום  ובכל מזג אויר. אני מומחית למקומות שניתן להזמין מהם ג'חנון, תאמינו לי בדקתי את כולם.

מעולם לא עלה על דעתי לנסות להכין ג'חנון, עד שראיתי סרטון שקפץ לי באינסטגרם ואמרתי לעצמי "וואללה… לא נראה כזה מסובך…"

אז ניסיתי.

 

 

ועל הפעם הראשונה יצא באמת נחמד. אבל נחמד לא הספיק לי, ונכנסתי לאובססיה. במשך חודשיים הכנתי כל שבוע ג'חנון. ניסיתי, הוספתי, הורדתי, חיכיתי, לשתי ביד ובמיקסר ניסיתי אינסוף שדרוגים וטכניקות ולא נרגעתי. סיימון והבנים מסכנים, הסתכלו עלי בייאוש ולא ידעו איך לעצור את ההתקף הזה, אז הם בלעו עוד ג'חנון בשתיקה, ורק חיכו שיחלוף הזעם.

 

הכי טעים זה לזלף על הכל קצת דבש
הכי טעים זה לזלף על הכל קצת דבש

 

אבל עכשיו, אחרי אינסוף ניסיונות, אני גאה להגיד שיש לי מתכון מושלם. הבצק נוח לעבודה, הטעם של החמאה חלומי, השכבות של הג'חנון יוצאות דקיקות ובשבת בבוקר אני מוציאה מהתנור סיר ג'חנון ריחני עם ג'חנונים שחומים ומקורמלים.

 

ג'חנון מושלם
ג'חנון מושלם

 

תענוג.

אל תתעצלו, תזמינו חברים או משפחה ותכינו לכם סיר ג'חנונים מושלמים לשבת, אין כיף גדול מזה.

 

רוצים עוד מתכון שווה לבוקר של שבת חורפית? נסו את המדריך לחמין המושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

8-10 כפות סוכר לבן

3 כפות דבש

1 כף שמן

1 כף מלח

1 כפית אבקת אפייה

2.5-3 כוסות מים

 

לפתיחה של הבצק:

1.5 כוס שמן

300 ג חמאה רכה

 

לסיר:

מעט חמאה

מעט דבש

ביצים קשות כמספר הסועדים

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר (עם וו לישה) שמים קמח, סוכר, דבש, מלח ואבקת אפייה
  • מוסיפים 1 כוס מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהחומרים מתגבשים לבצק
  • ממשיכים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים לאט את יתרת המים והשמן
  • כשהמים נטמעים בבצק מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ5-7 דק נוספות עד שמתקבל בצק רך וחלק
  • מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים בצד לכ20 דק (הבצק לא תופח, הוא רק נח)
  • מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של כ120-150 ג
  • מכדררים כל חלק של הבצק לכדור עגול וחלק ומניחים בתבנית גדולה ועמוקה
  • יוצקים על כדורי הבצק את השמן, מכסים ומניחים בצד לשעתיים לפחות (ואפשר אפילו יותר)
  • מכינים את הג'חנונים: משמנים קלות משטח עבודה
  • מניחים כדור בצק על משטח העבודה המשומן ומתחילים לשטח אותו (בעזרת האזבעות או בעזרת מערוך
  • בעדינות מותחים ומרדדים את הבצק לעלה בעובי דק מאוד (הבצק צריך להיות חצי שקוף)
  • מורחים את הבצק בשכבה דקה של חמאה רכה
  • מקפלים את 1/3 הבצק הימני למרכז הבצק. מקפלים את 1/3 הבצק השמאלי למרכז הבצק על גבי ה1/3 הימני (התקבלה צורה של מלבן מוארך)
  • מורחים את המלבן הבצק שנוצר בשכבה דקה של חמאה רכה ומגלגלים מהצלע הקרובה אלינו והלאה לגליל מהודק
  • חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק
  • מחממים תנור לחום של 110 מעלות
  • מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה
  • משמנים את נייר האפייה במעט חמאה רכה
  • מסדרים שכבה של ג'חנונים בסיר מפזרים עליה מעט חמאה ומזלפים מעט דבש
  • מסדרים שכבה נוספת של ג'חנונים מפזרים עליה מעט חמאה ומזלפים מעט דבש
  • מכסים את הג'חנונים בנייר אפייה ומניחים מעליו את הביצים הקשות
  • סוגרים את הסיר עם המכסה
  • אופים כ10-12 שעות עד שהג'חנונים שחומים
  • מגישים עם רסק וסחוג

הערות ושדרוגים:

  • כל קמח מתנהג קצת אחרת… צריך קצת להפעיל שיקול דעת עם כמות המים שמוסיפים לבצק… אם צריך עוד 1/4 כוס בשביל שהבצק יהיה מספיר גמיש אל תחששו להוסיף
  • אם מכינים את הג'חנונים על פלטה של שבת, מומלץ לרפד את תחתית הסיר בפרוסות לחם כדי שהג'חנונים התחתונים לא ישרפו. אם אופים בתנור אז אני ממליצה להניח את הסיר על הרשת במרכז התנור, אז אין צורך בלחם בתחתית הסיר
  • אפשר להקפיא את הג'חנון המגולגל לפני האפייה – מומלץ לעטוף כל ג'חנון בנפרד בניילון ולהקפיא בקופסה אטומה
  • לגרסה פרווה/טבעונית אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה, ואת הדבש במייפל
Share:

10 thoughts on “ג'חנון מושלם”

  1. תקשיבי, את חייבת הערה בכתבה, ג'חנון עושים עם הרבה פחות סוכר לבן. 2 כפות יספיקו והרבה פחות חמאה.

    1. זה יכול להיות מכל מיני סיבות… פחות מדי מים בבצק, לישה קצרה מדי של בצק, בצק קר מדי, בצק שהתייבש וכו

  2. היוש!
    את יודעת להגיד למה לפעמים ממש קשה לפתוח את הבצק? מרגיש שהוא לא מספיק אלסטי

    1. יכולות להיות כל מיני סיבות… פחות מדי מים בבצק (ואז הוא קשה), בצק שלא שלו אותו מספיק זמן, בצק שלא נח, בצק קר מהמקרר וכו…

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *