עוגת גזר - הטובה מכולן
עוגת גזר - הטובה מכולן

יש מתכונים שאני מכינה פעם אחת, אולי פעמיים ואני מרוצה. הצליח לי. ויש מתכונים שאני יכולה לנסות שנים לפני שאני מרגיעה לתוצאה שמספקת אותי. עוגת גזר שייכת לסוג השני.

אני אוהבת מאוד עוגת גזר! אבל אני בחורה עם סטנדרים ויש לי דרישות מעוגת הגזר שלי… אני אוהבת אותה בחושה אבל לחה, דחוסה אבל לא מדי וגם לא כבדה, בעצם גם קצת אוורירית, מתוקה אבל לא מדי, עם קרם גבינה, אבל בלי טעם חזק של גבינה, הרבה קרם, אבל לא כבד.. אני יכולה להמשיך ככה עוד שלוש פסקאות.

לא מפתיע אם כן, שכבר שנים שאני מנסה מתכונים של עוגת גזר, טועמת, משנה, משפרת, וחוזר חלילה. מאות ניסיונות של עוגת גזר עברו תחת ידי…

אז כשאני אומרת לכם שזו ה-עוגה, עוגת הגזר הטעימה מכולן, תסמכו עלי. אני מומחית לעוגות גזר ויש לי ניסיון עשיר. תאמינו לי, לא בטוח שתצליחו להפסיק לאכול ממנה… היא מסוכנת מהבחינה הזו.

אבל אם נדמה לכם שאכלתם יותר מדי, תזכירו לעצמכם שגזר בריא לעיניים….

 

מחפשים עוד מתכונים של עוגות? תנסו את עוגת שזיפים הכי טעימה בעולם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים לעוגה:

2 ביצים

1 כוס שמן חמניות

1.5 כוס סוכר

3 גזרים

3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כף קינמון

מעט מלח

100 ג אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס

100 ג צימוקים

 

קרם גבינת שמנת:

400 ג גבינת שמנת

75 ג אבקת סוכר

קליפה מגורדת מתפוז

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה
  • מפרידים את הביצים לשתי קערות
  • מוסיפים לקערת החלבונים חצי מכמות מהסוכר ומקציפים לקצב יציב ומבריק
  • מוסיפים לקערת החלמונים את יתרת הסוכר, שמן ווניל ומערבבים היטב
  • מגרדים בפומפייה דקה את הג׳ינג׳ר, מוסיפים את הגזר והג׳ינג׳ר ומערבבים
  • מקפלים פנימה בזהירות את קצף החלבונים
  • מנפים פנימה  קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ומלח ומערבבים ערבוב קצר לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים
  • מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה
  • יוצקים את התערובת לתבנית
  • אופים כ45-50 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
  • מצננים את העוגה לחלוטין
  • מכינים את הקרם: מקציפים יחד את הגבינה, אבקת סוכרת וגרידת תפוז לתערובת אחידה וקרמית
  • כשהעוגה קרה חוצים אותה לרוחבה
  • מורחים מחצית מתערובת הקרם על חלקה התחתון של העוגה
  • מניחים את חציה העליון של העוגה על גבי הקרם
  • מורחים את יתרת הקרם על חלקה העליון של העוגה

 

הערות ושדרוגים:

  • אני הכי אוהבת לגרד את הגזר הפומפייה, אבל אפשר גם לרסק בפולסים קצרים במעבד מזון
  • אפשר להוסיף או להחליף את אגוזי המלך באיזו אגוזים שאוהבים (פקאן, לוז, שקדים, פיסטוק וכו')
  • אם רוצים קרם מעט חמצמץ יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הגבינה בשמנת חמוצה
  • אפשר לאפות בתבנית שקעים של מאפינס ולקצר את זמן האפייה לכ20 דק

 

Share:

28 thoughts on “עוגת גזר – הטובה מכולן”

    1. עם קמח ללא גלוטן נראה לי שיצא הכי דומה למקור… לא הייתי פוסלת לנסות גם עם קמח טף או קמח שקדים…

    1. אני אוהבת בשלב זה לעבור לערבוב ידני עם מרית בתנועות של 8 – מה שנקרא תנועות ״קיפול״. זה שומר על הקצף

    1. היי רוני!
      אפשר להשתמש באיזה שמן שאת אוהבת… אני אף פעם לא ממליצה על שמן קנולה (זה שמן במיוחד לא בריא). אם את רוצה שמן עם טעם ניטרלי אני תמיד אמליץ על שמן חמניות או שמן תירס…. אפשר כמובן שמן זית או שמן קוקוס… רק לקחת בחשבון שהם מוסיפים טעם.

      1. הי תמרה,
        רק לתקן לגביי מה שאמרת לגביי שמן קנולה. שמן קנולה מכיל אומגה 3 שזה מאוד בריא לגוף ואילו שמן חמניות מכיל כמות גדולה של אומגה 6 שוצריך להפחית את השימוש בו. אז עדיף לבדוק עובדות תמיד אם הן נכונות… חומר למחשבה

        1. היי דינה!
          קודם כל תודה על הדיוק. אני אנסח מחדש את תשובתי:
          שני השמנים הללו הם אינם מקטגוריית ״שומנים טובים״ (כמו שמן זית, אבוקדו וכו׳). בשני השמנים ישנם ערכים טובים יותר וטובים פחות… שמן קנולה הוא שמן שבמקור לא נועד למאכל. את שני השמנים הללו אני חושבת שצריך לצרוך בכמות מתונה, והיכן שניתן להחליף בשמנים טובים יותר.

    1. בגדול גזר ממוצע שוקל בסביבות ה80 אולי 100 גר… ככה שבמתכון לעוגה צריך 250-300 ג גזר. אבל כמות הגזר במתכון ממש לא צריכה להיות כל כך מדוייקת…. טיפה יותר גזר או טיפה פחות זה לא קריטי. 3 גזרים ממוצעים בגודלם זה אחלה (:

      את הגזר לגרד דק

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *