סושי בודהה בול
סושי בודהה בול
בודהה בול זה קונספט שחביב עלי במיוחד! הרעיון של ארוחה בקערה, ועוד בהרכבה עצמית פשוט תפור עלי. ואפשרויות הגיוון הן אינסופיות ואתם כבר הרי יודעים שגיוון זו אני כן?
כשליקוש ביקשה רעיון למנה קלילה, ומהירה לארוחת צהרים ישר חשבתי על בודהה בול. היום אנחנו מכינות בודהה בול בסגנון סושי, ממש כמו קערת סושי (ביפן קוראים לה צ'ירשי, בהוואי פוקי), כי מה צריך יותר מאורז, ירקות, קוביות של דג ורוטב סויה?
5 דק הכנה וארוחת צהרים מושלמת, קלילה, מאוזנת וסופר טעימה.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מחפשים עוד מתכונים של קוויקילישס? תנסו את פנקייק יוגורט – קוויקילישס
מצרכים:
1 כוס אורז מבושל
150 גר פילה דג טרי ללא עור
1 מלפפון
1/3 כוס פולי סויה מופשרים
1/2 אבוקדו
3 אצות נורי
2 כפות ג׳ינג׳ר כבוש
3 כפות רוטב סויה
1/4 כפית וואסבי (משחה או אבקה)
1 כפית סומסום
הוראות הכנה:
  • בסכין חדה חותכים את הדג לקוביות קטנות
  • פורסים את המלפפון לטבעות
  • חותכים את אצות ההורי לרצועות דקות
  • קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות
  • מערבבים בקערית את הסויה ו וואסבי
  • בקערה שמים את האורז
  • מסדרים על האורז את הדג, מלפפון, פולי סויה, קוביות אבוקדו, רצועות של אצות נורי, ג׳ינג׳ר כבוש
  • יוצקים מעל הכל את הסויה המתובלת
  • מפזרים סומסום
הערות ושידרוגים:
בודהה בול זה קערה מאוד מגוונת והאפשרויות הן אין סופיות!
  • אפשר להשתמש בכל דג נא או מבושל
  • אפשר להשתמש בעוף או בשר
  • לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בטופו
  • כל ירק הולך פה נהדר (צנוניות, ברוקולי, גרגירי חומוס, צ׳ילי, בטטה וכו)
  • אפשר לשנות את הרוטב לכמעט כל דבר! (ויניגרט, צ׳ימיצ׳ורי, רוטב טחינה וכו׳)
Share:

2 thoughts on “סושי בודהה בול – קוויקילישס”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *