סביצ'ה מנגו
סביצ'ה מנגו

עונת המנגו בעיצומה, ואני מנגואית מושבעת. בתור ילדה לא אהבתי מנגו בכלל, והיום אני מפצה על השנים האבודות ומקפידה לנצל את עונת המנגו כהלכה.

 

סביצ'ה מנגו - פשוט מערבבים הכל בקערה
סביצ'ה מנגו – פשוט מערבבים הכל בקערה

כשחם בחוץ (וכולנו יודעים שעכשיו חחחחחחחחם בחוץ) כל מה שבא לי זה אוכל קליל וכייפי. סביצ'ה זה בדיוק מנה כזו. קלילה, כייפית לא מכבידה, מתאימה בול למזג האוויר הכבד שבחוץ.

אז שידכתי את שתי האהבות האלו, סביצ'ה ומנגו, למנה קייצית מושלמת. סביצ'ה מנגו, זה כל מה שצריך בחום הזה. מהר מהר לפני שהמנגו יגמר.

 

רוצים עוד רעיונות למנות קייציות וקלילות? נסו את המתכון שלי לגספצ

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

סביצ'ה מנגו - מנה קייצית כייפית קלילה וטעימה
סביצ'ה מנגו – מנה קייצית כייפית קלילה וטעימה

 

מצרכים:

400 ג פילה טרי דג ללא עור

2 מנגו בשלים

1 בצל סגול

1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים

1 צ'ילי אדום

1 כפית סרירצ'ה

מיץ מ1 ליים או לימון

3 כפות שמן זית

מלח גס

 

הוראות הכנה:

  • בעזרת סכין חדה חותכים את הדג לקוביות בגודל של כ1 ס"מ ומעבירים לקערה
  • קולפים את מנגו וחותכים אותו לקוביות בגודל של כ1 ס"מ ומוסיפים לקערה
  • קוצצים קטן את הבצל, צ'ילי והכוסברה ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת במתכון הזה דג לבן (מוסר, פרידה, לוקוס, המאצ'י או כל דג לבן אחר), אבל מי שמעדיך יכול להשתמש גם בסלמון… לא משנה איזה דג תבחרו העיקר שזה יהיה טג טרי! דג קפוא לא יעבוד פה בשום אופן.
  • מידת החריפות פה תלוי בכם… המנגו והדג אוהבים חריף… אני עשיתי את הכמויות במתכון במידת חריפות בינונית, אבל כמובן שאפשר להוסיף חריף למי שאוהב או לעשות לא חריף בכלל.
  • סביצקה הכי טעים 5-10 דק אחרי שמסיימים לערבב הכל.. אז הדג מספיק להיכבש קלות ע"י הלימון אבל המנה כולה לא נהיית סמרטוטית.

 

 

Share:
  • 5516
  • 2
  • 3

2 thoughts on “סביצ'ה מנגו”

    1. קודם כל מזל טוב! קצת תלוי איך את מחלקת… ביס קטן לכל אחד? מנה ראשונה? בגדול מחשבים 50-100 ג דג לאדם

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *