עוגת קרפים
עוגת קרפים

התכנית הראשונה של אבא שלי בטלוויזיה הייתה על המטבח של כור ההיתוך. בתכנית הזו הוא וגברי (בנאי), היו בכל פרק מבקרים אצל משפחה ממוצא אחר, שומעים את הסיפור המשפחתי, לומדים על התרבות ובעיקר מבשלים ואוכלים את אוכל של העדה.

אחד הפרקים האהובים עלי, הוא הפרק של המשפחה ההונגרית. ראשית כי מרתה ויהודית – שתי הנשים המככבות בפרק הזה מצחיקות להפליא. עד היום במשפחה שלנו מדקלמים משפטים שהן אומרות והפכו חלק מהז'גון המשפחתי שלנו. שנית כי אוכל הונגרי הוא אוכל נפלא. ושלישית ואולי הכי חשוב, בגלל שבפרק הזה הן מכינות רוקה פלצ'נטה.

רוקה פלצ'נטה היא עוגת קרפים הונגרית לרוב במילוי של מין קרם אגוזים. את זה למדתי בפרק הזה של התכנית. ומאז (וזה פרק מלפני 20 שנה) אני חולמת על רוקה פלצ'נטה… עוגת קרפים הונגרית שעד היום אף פעם לא אכלתי אבל היא נראית כל כך טוב שהיא חרוטה לי בזכרון בברור.

אין לי מתכון לרוקה פלצ'נטה אמיתית. אבל מתכון לקרפ בסיסי מושלם יש לי. אז החלטתי להכין עוגת קרפים משלי. אולי היא לא בדיוק בדיוק בדיוק רוקה פלצ'נטה, אבל היא יצאה כל כך טעימה שישרתי את העוגה, וישרתי עוד קצת, עוד חתיכה ועוד טעימה, עד שלא נשארה עוגה.

אז אני ממליצה לכם עכשיו בחמסין על בילוי אחה"צ מושלם: תכינו עוגת קרפים, תדליקו מזגן, ושימו לכם את הפרק של ההונגריות. הנאה מובטחת!

 

מצרכים לקרפים:

2 כוס קמח לבן

2 כוס חלב שקדים של אלפרו

4 ביצים

4 כפות שמן

1/2 כוס סוכר

1.5 כפית תמצית וניל

מעט מלח

 

למילוי:

1 צנצנת ממרח שאוהבים (שוקולד/ריבת חלב/ריבה/ממרח שקדים וכו'…)

 

לקישוט:

אבקת סוכר

פטל/תותים

 

הוראות הכנה:

  • בקערה גדולה טורפים יחד חלב שקדים, ביצים, שמן, סוכר וניל ומלח לתערובת אחידה
  • מנפים פנימה את הקמח ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד (אם יש גושים, אפשר לטחון אותם מעט עם בלנדר מוט)
  • מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הדבקות (ראו הערה למטה במידה ואין לכם מחבת כזו)
  • כשהמחבת חמה יוצקים אליה כ1/4-1/3 כוס מהבלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטלטלים את המחבת בתנועה סיבובית כך שהבלילה מצפה את תחתית המחבת בשכבה אחידה ודי דקה
  • מטגנים את הקרפ כ2 דק עד שחלקו התחתון מזהיב
  • הופכים ומטגנים כ 2 דקות נוספות
  • מרכיבים את העוגה: מניחים קרפ על צלחת הגשה יפה
  • מורחים את הקרפ בממרח שאוהבים
  • מניחים על הקרפ המרוח עוד קרפ (משתדלים להניח את הקרפ העליון בדיוק מעל הקרפ התחתון)
  • חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים וכל המילוי ככה שמתקבלת עוגה גבוהה של קרפים ובינהם מילוי
  • מכסים את העוגה ומכניסים למקרר ל30 דק לפחות
  • לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומפזרים פטל

 

הערות ושדרוגים:

  • אני מתה על חלב שקדים, אבל אפשר להשתמש בכל חלב שאוהבים
  • אם אין לכם מחבת עם ציפוי מונע הידבקות צריך לשמן מעט את המחבת לפי כל קרפ (בשמן/חמאה/שמן קוקוס)
  • למילוי הכי קל וכייף זה פשוט למרוח ממרח שאוהבים (שוקולד/ריבת חלב/ריבה או כל ממרח אחר שאתם אוהבים). אשר כמובן גם להכין מילוי בעצמכם (גנאש/קצפת/קרם פטסייר או כל דבר אחר שבא לכם)
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 1663
  • 0
  • 3

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *