קישואים ממולאים
קישואים ממולאים

אין יותר ביתי מסיר של ממולאים. סיר של ממולאים זו השקעה, ומלא אהבה. אנשים לפעמים נרתעים מלהכין ממולאים בגלל שזה "מסובך" או "מלא עבודה"… אז תשמעו מה שאני אומרת לכם… קישואים זה הירק המושלם למילוי למי שמפחד, למי שמתעצל, למי שאין זמן. כי קישואים זה הירק שהכי קל למלא. כל מה שצריך זה להתחמש בקישואן ואתם מסודרים.

הריקון של הקישואים עם הקישואן הוא משחק ילדים, ב5 דק עבודה יש ערמת קישואים מרוקנים מפוארת (וזה גם די כייף העבודה עם המרוקן קישואים הזה!). הקישואים יודעים לקבל על עצמם המון סוגים של מילויים וטעמים, ואחרי הבישול (אני אוהבת להכניס אותם גם לצריבה בתנור) הם מתרככים, כמעט נמסים, תענוג.

והעובדות מדברות בעד עצמן… הסיר של הקישואים הממולאים חוסל, ואפילו הסרבן של הבית, זה שלא מוכן לאכול ירקות מבושלים בשום אופן ומוצאי מהמרק את כל הירוקים וכל הירקות וכל הקישואים, זלל בתאווה את הקישואים הממולאים שהונחו לפניו, הודה שזה טעים נורא, ואפילו ביקש עוד.

 

רוצים עוד רעיונות למכוני ממולאים שווים? נסו את המתכון שלי לעוגת כרוב ממולא

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

12 קישואים

 

מצרכים למילוי:

1/2 כוס אורז יסמין או בסמטי

300 ג בשר טחון

1 בצל סגול

1 עגבנייה

2 קוביות שום כתוש של דורות

4-5 קוביות שמיר של דורות

4-5 קוביות כוסברה של דורות

1/2 כוס צימוקים או זרשק או חמוציות

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 ליטר מים או ציר

3 קוביות שום כתוש דורות

1/4 כוס מיץ לימון

קליפת מלימון 1 מגוררת

1 כף סוכר

1.5 כפית קורנפלור

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האורז כשעה בקערה עם מים
  • מכינים את המילוי: מסננים את האורז ושמים בקערה גדולה
  • מוסיפים לקערה את הבשר
  • קוצצים דק את הבצל והעגבנייה ומוסיפים לאורז
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים של המילוי ומערבבים היטב
  • בעזרת קישואן או כפית פריזאית מרוקנים את הקישואים
  • ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי
  • מסדרים את הקישואים בשכבה אחת בסיר שטוח ורחב
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב ויוצקים אותם על הקישואים (הרוטב צריך להגיע עד לגובה הקישואים)
  • מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ45 דק
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מורידים את הכיסוי מהסיר ומכניסים לתנור לעוד כ15-20 דק עד שהקישואים שחומים בחלקם העליון ואפילו חרוכים מעט

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף לסיר גם ירקות ממולאים אחרים (עגבניות, בצל, עלי גפן או מנגולד וכו')
  • אפשרות לטבעוני: פשוט משמיטים את הבשר מהמילוי
  • מעט רכז רימונים ברוטב יהיה נהדר
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 4489
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *