עוף עם זיתים ולימון
עוף עם זיתים ולימון

"תמיד כשאני באה את מכינה מתכונים משמינים", התלוננה בפני שוקי חברתי. "אין בעיה חמודה, היום את יכולה להזמין מה שבא לך… מה את רוצה שאני אכין?" שאלתי אותה בניסיון לפייס אותה. "הממממ… אולי עוף בתנור?" היא הציעה. "100%" עניתי. עוף בתנור אני מאווווד אוהבת. וגם בדיוק עשיתי קניות בסופר, ובטעות הזמנתי כמות כפולה של זיתים. אז נכין עוף עם זיתים ולימון. מיקה תהיה מרוצה, סימון והילדים יהיו מבסוטים, ואני? מבחינתי זה הWIN WIN, כי זו המנה הכי קלה להכנה שיש.

עוף עם זיתים ולימון זה בדיוק מהמנות האלו שצריך בכל בית. המצרכים די בסיסים, וכל מה שצריך לעשות זה לערבב אותם בכלי חסין חום, ולשגר לתנור שיעשה את כל העבודה.

התוצאה? תבנית שזופה וריחנית עם עוף, זיתים ותפוחי אדמה מתובלים שכולם טורפים. ארוחה בכלי אחד ב5 דק עבודה. תודו שזה גאוני.

 

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים עם עוף? נסו את המתכון שלי לעוף בתפוזים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

עוף עם זיתים ולימון

עוף עם זיתים ולימון

תבנית שזופה וריחנית עם עוף, זיתים ותפוחי אדמה מתובלים – ארוחה שלמה בכלי אחד עם חמש דקות עבודה בלבד.
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 1 שעה
סוג מנה: מנה עיקרית

מצרכים
  

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כרעיים חצויות
  • 5-6 שיני שום שלמות
  • 200 ג זיתים מגולענים (ירוקים מומלץ)
  • 1 כף לימון כבוש גדושה
  • 1/2 פלפל חריף פרוס, לא חובה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 לימון מיץ וקליפה מגוררת
  • 4 עלי מרווה
  • 8 תפוחי אדמה בייבי חצויים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
 

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  2. בתבנית חסינת חום מסדרים את העוף
  3. מוסיפים את כל יתרת המרכיבים ומערבבים היטב
  4. מכסים ומכניסים לתנור לכ30 דק
  5. מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות עוד כ30 דק עד שהעוף זהוב היטב והעור פריך

הערות

אפשר להשתמש בכל חלק של עוף עם עצם (שוקיים, כנפיים, חזה עם עצם, או עוף שלם). ניתן לוותר על הפלפל החריף אם לא אוכלים חריף או מכינים לילדים. מומלץ להשתמש בזיתים איכותיים – זה עושה את כל ההבדל.

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בכרעיים חצויות (יש פה בבית מי שאוהב פולקע, ומי שמעדיף את המשולש…), אבל אפשר כמובן להשתמש באיזה חלק של העוף שאוהבים (חייב להיות חלק עם עצם), ואפשר גם להשתמש בעוף שלם….
  • אני מאוד אוהבת את החריפות העדינה של הפלפל החריף, אבל אם לא אוכלים אצלכם חריף, או אם אתם מכינים את המנה לילדים, אין בעיה לוותר עליו.
  • תעשו טובה, תשתמשו בזיתים טובים. זה עושה את כל ההבדל
Share:
  • 6541
  • 0
  • 5

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating