אצלנו בגן יש ילד עם אלרגיה מסכנת חיים לחלב. אז אני כל הזמן מחפשת דברים להכין מתכונים שהילדים שלי אוהבים בלי חלב… ביומהולדת בגן למשל, הכנתי את העוגת יום הולדת הכי טעימה בעולם אבל בגרסה ללא חלב. ביולי היה "מלך של שבת", הכנתי לחמניות שוקולד טבעוניות. ועכשיו למשלוח מנות לפורים חיפשתי וחיפשתי מה אני יכולה להכין שיהיה טעים, וצבעוני ושמח, אבל לא חלבי. אז הכנתי תערובת של כדורי שוקולד, כי זה נורא קל להכין אותם פרווה, אבל בשביל שיהיה קצת יותר חגיגי (וגם בשביל שלא ימעך בתוך המשלוח מנות), במקום לגלגל את התערובת לכדורים, שיטחתי אותה בתבנית וחתכתי ממנה ריבועים.
כך נולדו לי חיתוכיות כדורי שוקולד מושלמות, עם ציפוי שוקולדי וסוכריות צבעוניות. והמשלוח מנות של הילדים (וגם הקפה של אחה"צ שלי ) השתדרגו פלאים.
נכון שזה יפה? אז מה אתם אומרים? כדורי שוקולד? או חיתוכיות כדורי שוקולד?
רוצים עוד רעיונות למתכונים שווים למשלוח מנות? נסו את המתכון שלי לשוקולטה מושלמת
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
400 פתי בר או כל בסקוויט אחר שאוהבים
300 ג שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
1 כוס חלב נוט מילק של אלפרו
לציפוי:
200 ג שוקולד מריר
1/4 כוס נוט מילק
2 כפות שמן קוקוס או חמאה
סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
- בסיר אדים כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב
- כשהשוקולד נמס מוסיפים מלח ווניל ומערבבים למחית חלקה
- מרסקים את הפתי בר לפרורים גסים ושמים בקערה גדולה
- יוצקים על הפתי בר המרוסק את יתרת החלב ומערבבים
- יוצקים פנימה שוקולד ומערבבים היטב
- מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה
- משטחים את התערובת בתבנית ומיישרים לשכבה אחידה וישרה
- מכסים ומכניסים למקרר לשעה
- בנתיים מכינים את הציפוי: בסיר כפול או במיקרו ממיסים יחד את כל מרכיבי הציפוי
- מערבבים היטב למחית חלקה
- מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את הציפוי ומיישרים לשכבה אחידה וישרה
- מפזרים סוכריות צבעוניות
- מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה
- חותכים לקוביות ומגישים
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בכל חלב שאוהבים, כל סוג שוקולד שרוצים וכל עוגייה שיש
- המתכון בשיתוף אלפרו