לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגת שוקולד טובה. עוגת שוקולד טובה מבחינתי זו עוגה רכה ולחה אבל לא כבדה. ביס מתוק (אבל לא מדי) וקליל שסוגר פינה. עוגה כזו שממשיכים ליישר עוד ועוד עד שמתחסלת חצי תבנית.
עוגת סופלה עונה לכל הדרישות הללו ועוד. היא רכה, עסיסית וקלילה, יש לה שכבה פריכה ומתפצפצת למעלה, והיא טעימה בטרוף.
מכירים את זה שבסרטים תמיד יש איזו סצינה סביב סופלה שוקולד? תמיד סופלה צונח או מתפוצץ בתנור, תמיד יש איזו דרמה סביב סופלה, ותמיד נדמה שבשביל להכין סופלה טוב צריכים איזה דוקטורט בשוקולד.
אז אל תתבלבלו, נכון שקראתילה עוגת סופלה, אבל אף על פי שיש לה שם מפוצץ, העוגת סופלה הזו היא די פשוטה להכנה. אם עוקבים בזהירות אחרי השלבים שבמתכון מובטחת לכם עוגה מנצחת.
רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? נסו את המתכון שלי לעוגת דובדבנים
הכנתם עוגת סופלה? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
250 ג שוקולד מריר
120 ג חמאה
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
1/2 כוס סוכר
5 ביצים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות ללא טורבו!
- חותכים את החמאה והשוקולד לקוביות
- על סיר אדים כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה
- מורידים מהאש, מוסיפים וניל ומעט מלח ומערבבים היטב
- מפרידים את הביצים לשתי קערות: חלבונים בקערה אחת וחלמונים בקערה השנייה
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצב יציב ומבריק
- מעבירים לקערה אחרת
- מוסיפים לקערת המיקסר (אין צורך לנקות) את החלמונים והמחצית הנותרת של הסוכר ומקציפים יחד לתערובת תפוחה ובהירה. זה לוקח כ5 דק, אל תחפפו, צריך פה סבלנות…
- מקפלים את תערובת החלמונים והסוכר לתוך תערובת השוקולד עד ששתי המסות מתאחדות
- מוסיפים מ1/3 מקצף החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים אותו בזהירות פנימה
- חוזרים על הפעולה עוד פעמים (בכל פעם מוסיפים 1/3) ומקפלים עד שכל הקצף נטמע בתערובת השוקולד
- מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 22 מרופדת בנייר אפייה
- אופים כ30 דק עד שהעוגה פריכה וסדוקה מעט בחלקה העליון אך עדיין רכה בפנים
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט
- מעבירים למקרר לכשעתיים לפחות
- מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת יפה ומגישים
הערות ושדרוגים:
- אני אוהבת להגיש את העוגה עם גלידה וניל או שמנת חמוצה
- עוגת סופלה אפשר לאכול חמה או קרה – תחליטו אתם מה יותר טעים
תודה על מתכון שנראה נהדר!! האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?
בהחלט, יכול להיות שתצטרכי לקצר מעט את זמן האפייה
נראה מעולה!
האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל, או שחייבים את זה בשביל ההקצפה?
חייבים את הסוכר! הוא מה שמייצר את המרקם של העוגה
נראה מצויין!! אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר או מומלץ להגיש באותו היים?
בטח! רק ממליצה לעטוף את העוגה היטב או לשים בקופסה אטומה שלא תתפוס ריחות מהמקרר
הי אפשר להחליף בשמן?
לא… בשביל המרקם חייבים בעוגה הזו שומן מוקשה