עוגת סופלה שוקולד מתפצפצת
עוגת סופלה שוקולד מתפצפצת

לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגת שוקולד טובה. עוגת שוקולד טובה מבחינתי זו עוגה רכה ולחה אבל לא כבדה. ביס מתוק (אבל לא מדי) וקליל שסוגר פינה. עוגה כזו שממשיכים ליישר עוד ועוד עד שמתחסלת חצי תבנית.

עוגת סופלה עונה לכל הדרישות הללו ועוד. היא רכה, עסיסית וקלילה, יש לה שכבה פריכה ומתפצפצת למעלה, והיא טעימה בטרוף.

ואל תתבלבלו, אף על פי שיש לה שם מפוצץ, עוגת סופלה היא די פשוטה להכנה. אם עוקבים בזהירות אחרי השלבים שבמתכון מובטחת לכם עוגה מנצחת.

 

הכי טעים להגיש עם גלידה
הכי טעים להגיש עם גלידה

 

רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? נסו את המתכון שלי לעוגת דובדבנים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

250 ג שוקולד מריר

120 ג חמאה

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 165 מעלות ללא טורבו!
  • חותכים את החמאה והשוקולד לקוביות
  • על סיר אדים כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה
  • מורידים מהאש, מוסיפים וניל ומעט מלח ומערבבים היטב
  • מפרידים את הביצים לשתי קערות: חלבונים בקערה אחת וחלמונים בקערה השנייה
  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצב יציב ומבריק
  • מעבירים לקערה אחרת
  • מוסיפים לקערת המיקסר (אין צורך לנקות) את החלמונים והמחצית הנותרת של הסוכר ומקציפים יחד לתערובת תפוחה ובהירה. זה לוקח כ5 דק, אל תחפפו, צריך פה סבלנות…
  • מקפלים את תערובת החלמונים והסוכר לתוך תערובת השוקולד עד ששתי המסות מתאחדות
  • מוסיפים מ1/3 מקצף החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים אותו בזהירות פנימה
  • חוזרים על הפעולה עוד פעמים (בכל פעם מוסיפים 1/3) ומקפלים עד שכל הקצף נטמע בתערובת השוקולד
  • מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 22 מרופדת בנייר אפייה
  • אופים כ30 דק עד שהעוגה פריכה וסדוקה מעט בחלקה העליון אך עדיין רכה בפנים
  • מוציאים מהתנור ומצננים מעט
  • מעבירים למקרר לכשעתיים לפחות
  • מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת יפה ומגישים

 

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להגיש את העוגה עם גלידה וניל או שמנת חמוצה
Share:
  • 3404
  • 2
  • 0

2 thoughts on “עוגת סופלה שוקולד מתפצפצת”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *