פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות
מצרכים לבצק:
1 ק״ג קמח שמרים או 1 ק״ג קמח+2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
מעט קמח לקימוח
מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
7-8 עגבניות בינוניות
1 כף שום כתוש
1 כף רסק עגבניות איכותי
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
להרכבה:
500 ג גבינה מגוררת (אני אוהבת שילוב של עמק ומוצרלה)
תוספות לפי מה שאוהבים
שמן זית
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבלים היטב כ7-8 דק עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש
- מכדררים את הבצק לכדור גדול מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות
- מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.
- במחבת מחממים את השמנ״ז
- כשהשמנ״ז חם מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומטגנים תוך ערבוב כ10 דק
- בעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון) טוחנים בזהירות את הרוטב למחית חלקה
- מקמחים משטח עבודה
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים
- מרדדים כל כדור על המשטח המקומח לעיגול בעובי של כ0.5 ס״מ
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- מעבירים את עיגול הבצק המרודד לנייר האפייה
- מורחים את בבצק בנדיבות ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות בנדיבות
- מורחים את שולי הבצק בשמן זית
- אופים כ15 דק עד ששולי הבצק שחומים ופריכים והגבינה מבעבעת
הערות:
- אם אין מיקסר אפשר ללוש את הבצק ביד.
- אם יש אבן פיצה לתנור מומלץ לאפות עליה את הפיצה
- אפשר וכדאי למי שאוהב חריף להוסיף לרוטב גם קצת צ׳ילי
- אני ממליצה לרדד את הבצק לעובי של כ0.5 ס״מ, אבל מי שאוהב בצק עבה יותר/דק יותר יכול כמובן לשנות את עובי הרידוד