פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות
פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות
פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות
מצרכים לבצק:
1 ק״ג קמח שמרים או 1 ק״ג קמח+2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
מעט קמח לקימוח
מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
7-8 עגבניות בינוניות
1 כף שום כתוש
1 כף רסק עגבניות איכותי
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
להרכבה:
500 ג גבינה מגוררת (אני אוהבת שילוב של עמק ומוצרלה)
תוספות לפי מה שאוהבים
שמן זית
הוראות הכנה:
  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבלים היטב כ7-8 דק עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש
  • מכדררים את הבצק לכדור גדול מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  • מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.
  • במחבת מחממים את השמנ״ז
  • כשהשמנ״ז חם מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומטגנים תוך ערבוב כ10 דק
  • בעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון) טוחנים בזהירות את הרוטב למחית חלקה
  • מקמחים משטח עבודה
  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים
  • מרדדים כל כדור על המשטח המקומח לעיגול בעובי של כ0.5 ס״מ
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • מעבירים את עיגול הבצק המרודד לנייר האפייה
  • מורחים את בבצק בנדיבות ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות בנדיבות
  • מורחים את שולי הבצק בשמן זית
  • אופים כ15 דק עד ששולי הבצק שחומים ופריכים והגבינה מבעבעת
הערות:
  • אם אין מיקסר אפשר ללוש את הבצק ביד.
  • אם יש אבן פיצה לתנור מומלץ לאפות עליה את הפיצה
  • אפשר וכדאי למי שאוהב חריף להוסיף לרוטב גם קצת צ׳ילי
  • אני ממליצה לרדד את הבצק לעובי של כ0.5 ס״מ, אבל מי שאוהב בצק עבה יותר/דק יותר יכול כמובן לשנות את עובי הרידוד
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *