מרק ארטישוק ירושלמי חלומי
מרק ארטישוק ירושלמי חלומי

קר… חם… אני כבר לא יודעת מה קורה עם מזג האויר. אנחנו בתחילת דצמבר וגשם בקושי ירד פה. חוץ מזה שזה מטריד בעיני ברמת ההתחממות הגלובלית, בתור חובבת חורף זה מטריד אותי ברמה האישית. שלא תטעו… אני הכי בחורה של קיץ. אוהבת ים, אוהבת גלידה ואבטיח, אוהבת להסתובב בחוץ, לשבת בשמש ולהתחרדן… אבל בין לבין… אני בסודי סודות גם נורא אוהבת חורף, בגדים של חורף שהם הכי יפים, שוקו חם, שלג, ומרק…. כמה אני אוהבת מרק!

אז נכון שהמומחיות הבלתי מעורערת שלי בתחום המרקים היא מרק עוף כמו צריך. אבל בתור חובבת מרקים מושבעת יש לי עוד כמה אסים בשרוול: מרק ערמוניםמרק אפונה ושומרמרק עגבניות שאוכלים עם אורז

ולהלן אחד המתכונים האהובים עלי – מרק ארטישוק ירושלמי חלומי, שלהפתעתי הרבה גיליתי שעוד לא מופיע פה בבלוג, והנה אני מיד ניגשת להשלים את החסר.

זה מרק טעים טעים, קרמי וחלק, עדין ואלגנטי שכולם אוהבים. הוא פשוט להכנה, הוא חם, טעים ומחמם, בדיוק כמו שמרק טוב צריך להיות.

כי אין יותר חורף ממרק, ואין יותר בית מריח של סיר מרק שמתבשל על הכיריים.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

20 ג חמאה

1 בצל

1 כרשה

3 שיני שום

30 ג פטריות פורצ'יני מיובשות

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי

1 כף עלי טימין

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

שמנת חמוצה

קרוטונים

 

הוראות הכנה:

  • קולפים ופורסים דק בצל, כרשה ושום
  • משרים את פטריות הפורצ'יני בקער עם 1/2 כוס מים רותחים
  • קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפיסות
  • בסיר מחממים שמן זית וחמאה
  • מוסיפים את הבצל, כרשה ושום ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך
  • מסננים את הפטריות, שומרים את מי ההשרייה בצד
  • קוצצים גס את הפטריות המסוננות, מוסיפים לסיר ומטגנים תוך ערבוב כ2 דק
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומטגנים תוך ערבוב כ3 דק נוספות
  • מוסיפים מים לגובה של כ1 ס"מ מעל תכולת הסיר ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ45 דק
  • בעצרת בלנד מוט טוחנים את המרק היטב למרק חלק
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מגישים עם מעט שמנת חמוצה וקרוטונים

 

 

Share:
  • 7398
  • 1
  • 2

1 thought on “מרק ארטישוק ירושלמי חלומי”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *