בראוניז
בראוניז

בראוניז טובים זה מתכון שכל אחד חייב שיהיה לו בארסנל המתכונים. בראוניז קלאסים טובים הם טעימים, שוקולדים, וקלים קלים קלים להכנה.

המבחן לבראוניז טובים מבחינתי זה האם יש להם שכבה דקה ופריכה למעלה, והם מצליחים להישאר לחים ופאדג'ים בפנים. אם עניתם כן על שני הסעיפים האלו, אז תדעו שמבחניתי הצלחתם… יש לכם בראוניז משגעים ביד.

לרוב כשאני מכינה מתכונים אני מצליחה תוך מספר די מועט של ניסיונות להגיע בדיוק בדיוק לתוצאה שאני רוצה… יש כמה מתכונים שהמרדף אחרי התוצאה המושלמת הוא עניין שלקח לי שנים. בראוניז משתייכים דווקא לסוג השני. דווקא בגלל שלהכין בראוניז זה כל כך פשוטים התוצאה חייבת להיות מושלמת ומדוייקת מבחינתי.

אז אני יכולה להגיד לכם בלב שלם שזה, זה ה-מתכון. ה-מתכון שלכם אם אתם אוהבים בראוניז כמוני. אם אתם צריכים רק מתכון אחד לבראוניז (וכולם צריכים מתכון אחד לפחות לבראוניז), אני ממש בטוחה שזה המתכון.

5 דק עבודה, 20 דק בתנור ויש לכם בראוניז פאדג'ים שוקולדים, פריכים למעלה רכים ונימוחים למטה.

הכי טעים שיש.

 

הכנתם בראוניז? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

רוצים עוד רעיונות לעוגת שוקולד? תנסו את המתכון המפתיע הזה של עוגת שוקולד טבעונית

 

מצרכים:

200 ג חמאה

200 ג שוקולד מריר איכותי

4 ביצים

1/4 1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

3/4 כוס קמח

1 כף גדושה קקאו

 

תוספות אפשריות לבלילה:

שוקולד קצוץ, אגוזים, שברי בייגלה, m&m, וכו'

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות חום עליון תחתון (ללא טורבו)
  • חותכים את החמאה לקוביות, קוצצים את השוקולד המריר וממסים יחד בקערה (אפשר להמיס במיקרו או בבן מארי)
  • בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים והסוכר כ3-4 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה בהירה ואוורירית
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים תוך טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את הוניל והמלח ומערבבים
  • מנפים לתוך התערובת את הקמח והקקאו ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בצורה אחידה בתערובת
  • מרפדים תבנית מרובעת (22X22 או 20X20) בנייר אפייה
  • מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ18-20 דק, עד שהחלק העליון של הבראוניז פריך וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים
  • מצננים היטב לפני שחותכים
  • זוללים בראוניז בהנאה!

 

 

Share:

15 thoughts on “בראוניז קלאסים”

    1. שמן ביחס של 85% מכמות החמאה. כלומר, במתכון הזה במקום 200 גר חמאה, אפשר להחליף ב170 גר שמן.

    1. אם תורידי מכמות הסוכר המרקם שלהם ישתנה (בעיקר בשכבה הפריכה למעלה). את יכולה להוריד אם זה לא מפריע לך… אני באופן אישי ממליצה שלא…

    1. אם לא חם מדי אפשר גם בכלי אטום מחוץ למקרר… בימי הקיץ החמים עדיף כן לשמור בקרור (גם כן בכלי אטום)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *