תבשיל אונטריב לעצלנים
תבשיל אונטריב לעצלנים

לפעמים כל מה שצריך זה לזרוק מצרכים לאיזה סיר או תבנית, להכניס לתנור, ולשכוח מהם לכמה שעות עד שהריח המשגע שמתגנב מהתנור מזכיר לנו שהאוכל מוכן.

כזה בדיוק הוא תבשיל אונטריב לעצלנים.

שמים בתבנית צלייה ירקות ובשר, מכסים בנוזל ומכניסים לתנור לכ3.5 שעות. בתום הזמן יקבל את פניכם תבשיל חגיגי, ריחני, וטעים להפליא. הבשר מתרכך, הירקות נימוחים והנוזל הפך לרוטב עשיר טעמים.

לסתם יום או לארוחת חג התבשיל עצלנים הזה הוא מנה נהדרת, חגיגית וטעימה כמעט בלי מאמץ.

 

מצרכים:

1 ק"ג אונטריב חתוך לקוביות

3-4 עצמות

1/4 כוס שמן זית

1 כרשה

4 גבעולי סלרי

2 גזרים

2 סלקים

5-6 תפ״א קטנים

1 שומר גדול

1 ראש שום

1 צנצנת ארטישוקים משומרים (לא חובה)

3-4 גבעולי טימין

מלח

פלפל שחור

 

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 120 מעלות
  • מכינים את הירקות: חוצים את ראש השום לרוחבו
  • קולפים וחותכים את כל הירקות לפיסות גדולות (כ4-5 ס״מ)
  • מסדרים את הבשר והירקות בתבנית חסינת חום
  • מפזרים מעל הכל את ענפי הטימין ויוצקים שמן זית
  • ממליחים ומפלפלים
  • יוצקים מים עד לכדי כיסוי
  • מביאים לרתיחה על הכיריים
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ- 3.5 שעות עד שהבשר מתרכך
  • מומלץ (אם כי לא חובה) לפני ההגשה להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור שחומם ל200 מעלות ל10-15 דק לקבלת אפקט חריכה קל

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את הוא טריה בכל נתח לבישול ארוך שאוהבים
  • אפשר להחליף ו/או להוסיף ירקות לפי מה שאוהבים. בגלל שהתבשיל מתבשל הרבה זמן ניצן להוסיף כבר מתחילת הבישול ירקות שורש וירקות קשים. אם רוצים להוסיף גם ירקות רכים יותר (כמו שעועית ירוקה, פטריות וכו) מומלץ להוסיף בשלב מאוחר יותר של הבישול.
  • אפשר להחליף חלק או את כל הנוזל ביין אדום או לבן

 

Share:
  • 1460
  • 6
  • 2

6 thoughts on “תבשיל אונטריב לעצלנים”

  1. נראה מדהים ובדיוק מתאים לסופש …אלך לקנות את המצרכים ואשלח תמונה …תמרה את אלופה ?

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *