סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו
סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו

כבר היה לי פוסט מוכן להעלות היום! מנה משגעת של קציצות עוף ולוביה. אבל חזרתי הביתה גוועת ברעב מאימון, וכל כך כל כך חם בחוץ שהייתי חייבת משהו מרענן ולא כבד – סלט איטריות שעועית הוא תמיד פתרון טוב בזמנים כאלו!

פתחתי את המקרר שלפתי את כל עשבי התיבול שהיו בו, מנגו מאיה אחד שקרץ לי, את הסלמון הבודד שנשאר מארוחת הערב של אתמול, וחבילה של איטריות.

זה באמת סלט נורא קל. רק מערבבים מרכיבים בקערה (טוב נו, את האיטריות צריך להשרות קודם…) בקושי אפילו חותכים דברים. רק תקפידו שהמרכיבים יהיו סופר טריים, בסלט הזה זה קריטי!

אפשר לגוון ולשדרג פה לפי מה שאוהבים, הכל כתוב בסוף המתכון!

אז לארוחה קלילה וטעימה בטרוף שמתאימה בול למזג האוויר החמסיני הזה שבחוץ, אתם כבר יודעים מה להכין.. כן?

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו
סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו

מצרכים:

100 גר איטריות שעועית

200 גר פילה סלמון טרי ללא עור

1 מנגו בשל

1 מלפפון

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או בזיליקום רגיל

1 פלפל צ'ילי אדום

 

לרוטב:

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד

4 שיני שום כתושות

4 כפות מיץ ליים או לימון

1 פלפל צ'ילי מנוקה מחרצנים קצוץ דק

6 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר דקלים מגורד דג בפומפייה או סוכר חום

 

הוראות הכנה:

  • משרים את איטריות השעועית במים רותחים כ5 דק עד שהן מתרככות
  • מסננים את האיטריות, שוטפים במים קרים ומניחים בצד להתקרר
  • מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • קולפים את המנגו וחותכים אותו לקוביות בגודל של כ1 ס"מ
  • חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ1 ס"מ
  • חותכים את המלפפון לגפרורים ארוכים
  • בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים של הסלט
  • יוצקים על הסלט את הרוטב ומערבבים היטב
  • מעבירים לקעריות הגשה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים. חייבים להשתמש בדג טרי (ולא קפוא) וללא עור.
  • אפשר כמובן במקום בדג נא, להשתמש בדג צרוב או אפוי
  • אפשר להחליף את האיטריות לכל סוג איטריות שאוהבים… צריך לבשל אותן לפי הוראות היצרן ולתת להן להתקרר לפני שמערבבים אותן לסלט
  • אפשר להוסיף לרוטב ירקות אחרים שאוהבים: בצל, גפרורי גזר, בצל ירוק, צנוניות וכו'…
  • אם אין מנגו, אפשר להשתמש גם באננס טרי
  • לגרסה צמחונית אפשר להחליף את הסלמון בטופו או פשוט לוותר עליו

 

Share:
  • 3019
  • 2
  • 1

2 thoughts on “סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו”

  1. היי תמרה, נראה מושלם! למי שלא משיג רוטב דגים ניתן להחליף לסויה? כנ"ל בזיליקום רגיל?

    1. היי! אפשר להשתמש בבזיליקום רגיל במקום בזיליקום תאילנדי. אם את לא מוצאת רוטב דגים אפשר להמיר אותו בסויה מהולה בקצת מים (רק סויה יהיה חזק מדי…)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *