שטולן - עוגת צימוקים ומרציפן
שטולן - עוגת צימוקים ומרציפן

שטולן זו עוגת צימוקים ומרציפן גרמנית. יש גרסאות של העוגה הזו בהמון מדינות אירופאיות למשל הגרסה האיטלקית הנהדרת – פנטונה. הגרסה ההולנדית היא משהו בין עוגה בחושה ללחם, ואוכלים אותה בבוקר של חג המולד בארוחת הבוקר החגיגית.

השילוב הזה של פירות יבשים (צימוקים במקרה הזה) ומרציפן הוא נהדר בעיניי. כשמוסיפים לו תערובת תיבול חמימה שכוללת קינמון, מוסקט, מעט אלכוהול, וניל וגרידת תפוז הריח שיוצא מהתנור ישר משרה עלי אווירה חגיגית. הריח הזה כל כך נעים, שממש צריך להתאפק לא לאכול מהעוגה כשהיא חמה (אני יודעת שזו קלישאה שחוקה, אבל במקרה הזה זו גם לגמרי האמת!).

אם מצליחים להתאפק שהעוגה תתקרר, מקבלים עוגה נהדרת – רכה ועסיסית, מתובלת וריחנית, משובצת בצימוקים ועם לב נימוח ממרציפן.

היא נהדרת עם לארוחת בוקר, היא נהדרת עם הקפה של אחה"צ, היא פשוט נהדרת. תסמכו עלי, תאמצו מייד את הקונספט הזה של עוגת צימוקים ומרציפן.

 

רוצים עוד רעיונות לעודה בחושה נהדרת? תנסו את עוגת לימון – זו אחת העוגות הכי שוות בבלוג!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

4 כפות ברנדי/וויסקי/קוניאק/רום

1 כוס צימוקים

200 ג חמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

מעט מלח

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז 1

1 גביע שמנת חמוצה

2 ביצים

2.5 כוסות קמח לבן (350 ג)

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט

150 ג מרציפן איכותי

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

הוראות הכנה:

  • שמים הקערה את הברנדי והצימוקים ומשרים לשעה לפחות
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערת המיקסר שמים את החמאה, סוכר, מלח, וניל וקליפת תפוז ומקציפים לתערובת קרמית ואוורירית
  • מסננים את הצימוקים ושומרים את הנוזל
  • מוסיפים את השמנת, הביצים ו3 כפות מנוזל הצימוקים ומערבבים לתערובת אחידה
  • מנפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה ומוסיפים את הקינמון ואגוז מוסקט ומערבבים ערבול קצר רק עד שהקמח נטמע באופן אחיד בתערובת
  • מוסיפים את הצימוקים המסוננים ומערבבים
  • מרפדים שתי תבניות אינגליש בנייר אפייה
  • מעבירים את התערובת לתבניות
  • מחלקים את המרציפן ל2 חצאים שווים
  • יוצרים מכל חצי נחש באורך התבנית
  • משקיעים כל נחש מרציפן במרכז כל עוגה (הנחש אמור להיות טבוע כולו בתוך העוגה, כך שלא ניתן לראות אותו)
  • מכניסים את העוגות לתנור לכ35 דק עד שקיסר המוחדר למרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים
  • מצננים את העוגות לחלוטין
  • לפני ההגשה בוזקים באבקת סוכר

 

Share:
  • 1989
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *