קציצות ירק עם רוטב יוגורט
קציצות ירק עם רוטב יוגורט

קציצות ירק זה לא משהו שגדלתי עליו… כלומר היו כל מיני סוגים של קציצות מירקות אצלי בבית. למשל קציצות כרובית עם גבינה שאבא שלי אוהב מאוד. אבל קציצות ירק כאלו פשוטות שיש בכל בית מירקות שמגרדים בפומפייה, כאלו לא היו…

אני לא יכולה להגיד שגדלתי עם חסך באוכל.. להפך, אם כבר גדלתי בחשיפה ענקית לטעמים, מרקמים, מאכלים והתנסויות קולנריות… בגיל 10 חודשים טעמתי לראשונה אויסטר, ובגיל שנה וחצי אכלתי עם ההורים שלי סושי במסעדה יפנית משובחת.

דווקא את המאכלים הפשוטים, שהיו בכל בית לא כל כך היו אצלנו בבית… אולי דווקא בגלל זה אני כל כך אוהבת היום מתכונים כאלו… פשוטים פשוטים, שבשביל אנשים אחרים אולי הם בנאלים, ובשבילי הם עולם.

הקציצות ירק האלו הן בדיוק בדיוק כאלו… פשוטות פשוטות והכי טעימות. זה ירקות שיש כמעט תמיד בבית, ואם לא אז קונים בצ'יק כי יש אותם בכל מקום או מגוונים כי אפשר להכין אותן גם מירקות אחרים בקלות, הן סופר דופר פשוטות להכנה, אפשר לטגן או לאפות אותן הן טעימות גם קרות וגם חמות, והילדים שלי חולים עליהן.

אם אתם מחפשים מתכון פשוט, ביתי, טעים וקליל – זה המתכון בשבילכם.

 

מחפשים עוד רעיונות למתכונים קלילים ומהירים? תנסו את המתכון שלי לקסדייה תרד וגבינה

הכנתם? את תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 תפוח אדמה

1 בצל סגול

2 זוקיני

1 קוביה פסטו – דורות

2 קוביות שמיר קצוץ – דורות

4 קוביות פטרוזיליה קצוצה – דורות

4 קוביות כוסברה קצוצה – דורות

2 קוביות שום כתוש – דורות

2 ביצים

1/2 כוס פרורי לחם

מלח

פלפל שחור

 

לטיגון:

שמן זית

 

להגשה:

יוגורט

פלחי לימון

 

הוראות הכנה:

  • קולפים אתתפוח האדמה והבצל
  • מגרדים את התפוח אדמה, בצל וזוקיני בפומפייה
  • סוחטים היטב ונפטרים מהנוזלים
  • שמים את הירקות המגורדים בקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • מחממים שמן זית בגובה של כ1/2 ס"מ במחבת גדולה
  • כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן שחומות ופריכות
  • מגישים חם או קר עם יוגורט ופלחי לימון

 

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר במקום לגרד את הירקות בפומפייה לטחון אותם בפולסים במעבד מזון
  • אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם פלפל ירוק חריף (או כל חריף אחר שאוהבים..), זה יהיה נהדר!
  • אם רוצים לטבען: מחליפים את הביצים ב2-3 כפות של קמח חומוס ומוותרים על היוגורט בהגשה (או מחליפים אותו בטחינה)
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *