קציצות דגים ברוטב פלפלים חריף
צילום: אפרת ליכטנשטט

אני מתה על קציצות, ועל קציצות דגים במיוחד. הפעם, אחרי התלבטות ארוכה, החלטתי למרות שאני לא מרוקאית אסלית (רק מרוקאית בלב), להכין גרסה חופשית שלי לקציצות דגים חריפות ברוטב מרוקאי. קציצות שמנמנות ועסיסיות, מלאות בעשבי תיבול, שמתבשלות להן ברוטב אדום מתקתק-חמצמץ-חריף.

זו מנה שאפשר להגיש כמנה עיקרית, כמנת ביניים או אפילו מנה ראשונה.

איך שלא תבחרו להגיש אותה, אל תשכחו חלה לניגוב הרוטב.

 

רוצים עוד רעיונות למנות דגים? תנסו את המתכון שלי לקציצות דגים עם עגבניות ושומר

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

750 ג פילה דם ים לבן טחון – טרי וללא עור

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים קלופים

6 שיני שום קלופות

1 פלפל ירוק חריף

1 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

1 כפית פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

2 כפות פפריקה מרוקאית

1 כפית זרעי קימל

1 כף גרגרי כמון

2-3 פלפל אדום חריף

2 בצלים

8 שיני שום

5 פלפלים קלויים קלופים

6-8 עגבניות (אני אוהבת מגי או תמר)

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כף סוכר

1/2 כף פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס מים רותחים

 

להגשה:

כוסברה קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • שמים בקערה גדולה את הדג הטחון
  • במעבד מזון קוצצים את יתרת המרכיבים של הקציצות למחית אחידה
  • מוסיפים את מחית התיבול לדג ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • יוצרים מתערובת הדג כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, מסדרים את הכדורים על מגש, מכסים ומכניסים למקרר לשעה
  • מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את שיני השום
  • קולפים את הבצל ופורסים אותו לחצאי טבעות דקות
  • מגרדים את העגבניות בפומפייה
  • בסיר שטוח ורחב שמים שמן זית, קימל וכמון ומטגנים 1-2 דק
  • מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כדקה נוספת
  • מוסיפים את השום והבצל ומטגנים כ3-4 דק
  • פורסים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות ומוסיפים לסיר, ממשיכים לטגן כ-2 דק נוספות
  • מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דק
  • מוציאים את הקציצות מהמקרר ומסדרים אותן סביב סביב בתוך הרוטב
  • בעזרת כף יוצקים מהרוטב על חלקן העליון של הקציצות
  • מכסים ומבשלים כ-20 דק, במחצית זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב
  • לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • חשוב להשתמש בדג טרי (אני לא ממליצה על דג קפוא במתכון הזה). תבקשו מהדייג או מוכר הדגים שיפלט לכם, יוריד את העור ויטחן את הדג.
  • אני אוהבת את הקציצות האלו חריפות. מי שאוהב פחות חריף יכול להוריד מכמות הפלפל החריף, מי שאוהב מאוד חריף יכול כמובן להוסיף. אגב, גם כף אריסה או פלפלצ'ומה תהיה נהדרת ברוטב.
  • את הפלפלים הקלויים לרוטב אפשר לקנות (שימו לב לא לקנות פלפלים בחומץ) או להכין לבד. שימו לב שאתם אתם משתמשים בפלפלים קלויים קנויים שצריך לשטוף אותם לפני השימוש
  • המתכון הופיע לראשונה בחוברת "תוצרת בית"
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *