קציצות דגים ברוטב אדום כמו שצריך
קציצות דגים ברוטב אדום כמו שצריך

קציצות דגים ברוטב אדום זה משהו שצריך פעם אחת ולתמיד ללמוד להכין כמו שצריך.

להרבה אנשים יש איזה פחד לבשל דגים בבית. פעם גם אני הייתי כזו. אז המנה הזו היא צעד ראשון מצויין לכל אחי הפחדנים. המתכון הזה הוא הצלחה בטוחה, אם קונים דג טרי ועוקבים אחרי ההוראות קשה מאוד לפשל פה.

זו מנה פשוטה להכנה, טעימה, ביתית שגם גדולים וגם קטנים אוהבים. עם אורז, עם קוסקוס או עם חלה, איך שתבחרו לאכול את הקציצות שלכם, העיקר שיהיה משהו שיספוג את הרוטב.

אז זה המתכון הבסיסי והפשוט לקציצות האלו. תכניסו אותו לרשימת מתכוני החובה שלכם. תכינו אותו ותראו כמה הוא פשוט וטעים, ואחרי שתתאהבו בו כמוני, תוכלו להתחיל לשחק, לגוון ולשדרג אותו. כי זה הכייף לקחת את מתכוני הבסיס, המתכונים הפשוטים ושחק איתם….

קציצות רכות ונימוחות, רוטב מתובל חלומי, קציצות דגים ברוטב אדום, באמת שלא צריך הרבה יותר מזה.

 

אם אתם בכל זאת חוששים מעט, ורוצים קצת עזרה, באינסטגרם שלי יש סרטון שאני מכינה את המתכון הזה בלייב, ככה שתוכלו לראות ממש שלב שלב מה עושים: https://www.instagram.com/tv/CHff1ZsJbHi/

רוצים עוד רעיון לקציצות דגים? תנסו את תבשיל קציצות דגים עם מנגולד, חומוס וארטישוק ירושלמי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

700 גר פילה דג ים לבן ללא עור טחון פעמים

1 בצל לבן

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

4-5 שיני שום

1/2 פלפל צ׳ילי (לא חובה)

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

5-6 שיני שום

1 פלפל צ׳ילי (לא חובה)

2 כוסות עגבניות שרי (מומלץ צבעוניות אבל לא חובה)

2 כוסות עגבניות מרוסקות

1/2 כף סוכר

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

 

להגשה: כוסברה קצוצה

 

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים קטן בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה וצ'ילי ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את הדג ויתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל30 דק לפחות
  • מכינים את הרוטב: פורסים את השום והצ'ילי דק
  • חוצים את השרי לחצי לאורך
  • בסיר שטוח ורחב שמים את השמן, שום והצ'ילי ומחממים
  • כשהשמן חם מוסיפים את השרי ומטגנים תוך ערבוב כ4-5 דק
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, ומערבבים היטב
  • בידיים משומנות יוצרים מתערובת הדג קציצות עגולות בגודל של כדורי פינג פונג
  • מביאים את הרוטב לרתיחה
  • מסדרים את הקציצות סביב סביב ברוטב (בשכבה אחת כדי שלא ימעכו!)
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ20 דק (מומלץ במחצית זמן הבישול להפוך את הקציצות בתוך הרוטב)
  • לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • כל פילה דג שאתם אוהבים יעשה עבודה נהדרת. אני אוהבת את המתכון הזה עם דג ים לבן (טרי כמובן, דג קפוא לא מומלץ במתכון הזה), אבל אם אתם רוצים אפשר להשתמש גם בסלמון למשל….
  • אני מכינה את הרוטב ככה שהוא פיקנטי, לא ממש חריף. אם אתם אוהבים יותר חריף תגדילו את כמות הפלפל החריף, ואם אתם מכינים לילדים או פשוט לא אוהבים חריף, אין בעיה להוריד את הפלפל מהמתכון.
  • בגלל שאין בתערובת הדג ביצה חשוב מאוד לתת לתערובת לנוח לפחות חצי שעה במקרר, ככה היא מתגבשת וזה מה שמונע מהקציצות להתפרק.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *