סלט ניסואז אמיתי
סלט ניסואז אמיתי

טונה זה מצרך בסיסי אצלי בבית. יולי למשל מבקש כ-ל יום פיתה עם טונה בקופסה לגן… אם במקרה אני מעיזה לגוון ולשים לו משהו אחר, הפיתה חוזרת בשלמותה.

גם אני אוהבת טונה. סלט טונה זו ארוחת צהרים שאני אוכלת הרבה. זה קל להכנה, לא כבד מדי והכי חשוב זה טעים!

 

סלט ניסואז - ארוחה שלמה בכלי אחד
סלט ניסואז – ארוחה שלמה בכלי אחד

 

השבוע קיבלתי משלוח מטונה ריו מרה. ופתאום התחשק לי להכין סלט ניסואז אמיתי. סלט שהוא ארוחה שלמה בכלי אחד, סלט נהדר שסוגר פינה לארוחת צהרים או ערב, ואפשר גם לקחת בקופסה לעבודה. מה שעוד נחמד בסלט הזה, זה שאת כל המרכיבים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסאות במקרר, וכל בוקר רק להכניס קצת מכל דבר לקופסה, והופ ארוחת צהרים למשרד ב-0 מאמץ.

שנים לא אכלתי סלט ניסואז, זה קצת מתכון כזה של פעם… אבל עכשיו, אחרי שהכנתי ונזכרתי כמה זה  בעצם טעים, וכמה הוא קל להכנה, אני חושדת שהוא יככב אצלי במטבח לעיתים קרובות…

 

 

רוצים עוד רעיונות לסלטים טעימים? נסו את המתכון שלי לסלט סביצ׳ה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

6 תפוח אדמה קטנים או 3 רגילים

3 ביצים

חופן שעועית ירוקה טרייה או קפואה

2 קופסה טונה ריו (אני השתמשתי בטונה עם לימון ופלפל שחור)

1 כוס עגבניות שרי צבעוניות

בצל סגול – לא חובה

5-6 זיתי קלמטה מגולענים

1 כף אנשובי

מעט צלפים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1.5 כף מיונז

4 כפות מיץ לימון

1 כף חרדל חלק

1 כף חומץ בן יין או בלסמי

מלח

פלפל שחר

 

הוראות הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם הרבה מים וקצת מלח עד ריכוך
  • מסננים ומניחים בצד להצטנן
  • קוטמים לשעועית הירוקה את הקצוות וחולטים במים רותחים עם מלח כ2 דק, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח
  • חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך
  • מבשלים את הביצים (אני אוהבת להכין ביצים חצי קשות)
  • פורסים את הבצל לחצאי טבעות הכי דקות שאפשר
  • מכינים את הרוטב: בקערית או צנצנת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הסלט יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להכין מראש את כל מה שדורש חלטיה או בישול (תפ"א, שעועית ירוקה, ביצים קשות ואת הרוטב) ולשמור במקרר, ואז כשרוצים להרכיב את הסלט כל מה שנשאר לעשות זה רק לחתוך עגבניות
  • מי שאוהב יכול להוסיף גם חסה לסלט
  • אמנם זה לא במנה המקורית אבל אני אוהבת להוסיף גם פלפל חריף פרוס דק לסלט
  • המתכון בשיתוף טונה ריו

 

Share:
  • 4902
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *