קציצות בשר עם מנגולד וכרשה
קציצות בשר עם מנגולד וכרשה

לרגע אחד יש גשם, וזהו. אני מוכנה למרק, מוכנה לתבשיל, מוכנה לחורף. אין הרגשה טובה כמו יום חורפי, גשם בחוץ ובתוך הבית סיר ריחני של משהו טעים. אז היום אני מתפללת שהגשם ימשך עוד קצת כי אצלי עם הכיריים כבר יש סיר של קציצות בשר עם מנגולד וכרשה.

הקציצות רכות ונימוחות, התבשיל חם מתובל ולימוני, זה סיר כייפי, טעים, חורפי אבל לא כבד. יאללה גשם בוא, ותישאר קצת, תפזר עלינו קצת מהקסם הזה של החורף.

 

 

קציצות בשר עם מנגולד וכרשה
קציצות בשר עם מנגולד וכרשה

 

רוצים עוד רעיונות למנות חורפיות שוות? נסו את המתכון שלי למרק כתום בטעם של תאילנד

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

2-3 פרוסות לחם או 3/4 כוס פרורי לחם

2 ביצים

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית גרגרי כמון שלמים

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לסיר:

1/4 כוס מן זית

4 גבעולי סלרי אמריקאי

4-5 שיני שום

1 כרשה

2 צרורות מנגולד

1 כף לימון כבוש

1/2 כפית כורכום

מיץ וקליפה מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה
  • קוצצים דק (אפשר בפולסים במעבד מזון) את הבצל ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה עם הבשר
  • מרטיבים את הלחם היטב במים, סוחטים טוב טוב ומפוררים לתוך הקערה
  • מוסיפים לקערה את הביצים וכל התבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות ומסדרים על מגש או צלחת גדולה
  • מכינים את הירקות לרוטב: פורסים דק את השום, הסלרי והכרשה
  • חותכים את הגבעולים הלבנים מהמנגולד ופורסים אותם דק
  • חותכים גס את העלים של המנגולד
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית וכורכום
  • כשהשמן חם מוסיפים את השום, סלרי, כרשה וגבעולי המנגולד ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
  • מוסיפים את הקציצות בין הירקות ומטגנים אותן כ3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
  • מוסיפים את עלי המנגולד, גרידת לימון, לימון כבוש, מלח ופלפל
  • יוצקים לסיר כ2.5 כוסות מים סביב סביב, משקשקים קצת את הסיר כדי שכל התיבול יתערבב עם המים
  • מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש מבשלים 30-40 דק
  • לפני ההגשה מוסיפים מיץ לימון

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן בסיר
  • פלפל חריף ירוק יעשה פה פלאים
  • אם אתם מעדיפים אפשר תרד או קייל במקום מנגולד
Share:
  • 17126
  • 0
  • 4

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *