קונכיות פילו במילוי פלפלים קלויים וגבינות
קונכיות פילו במילוי פלפלים קלויים וגבינות

כבר התחלתם לחשוב מה תכינו לשבועות? כן? יופי! כי אני באתי היום לטרוף את הקלפים. מה תגידו על מנה שהיא מצד אחד סופר קלה להכנה, מצד שני נראת מיליון דולר…? מאפים שמבחוץ הם פריכים ומתפצפצים ומבפנים מלאים גבינת עיזים נימוחה וקרמית…

קונכיות פילו במילוי פלפלים קלויים וגבינות, וכל מילה נוספת מיותרת.

בעדה הבוכרית נהוג כשמארחים להגזים. מה הכוונה להגזים? המנהג אומר שצריכות להיות כל כך הרבה צלחות על השולחן, שלא יראו את המפה. כל השולחן מכוסה בצלחות, קעריות, מגשים וצלוחיות. שפע.

זה נשמע מוגזם. גם לי.

אבל הנה אני וצאת את עצמי מארחת פעם אחרי פעם ונהנת מהגוזמה. מאלתרת עוד מנה ועוד סלט ברגע האחרון, מכינסה תיק תק עוד מאפה לתנור… לא מצליחה להשתלט על הדחף… בוכרית, אין מה לעשות, כנראה זה בגנים.

שבועות כבר ממש מעבר לפינה. אני כבר חודשים מתכננת מה להכין, מוסיפה עוד ועוד מנות לרשימה (ומדי פעם מורידה אחת או שתיים כי לא נעים… תמרה את מגזימה!) אז אם גם אתם גוזמאים כמוני, ובארועים חגיגיים אוהבים להגזים, אוהבים שיש מגוון גדול על השולחן אוהבים להשוויץ עם מנות מטריפות ואוהבים את כל זה ב10 דק עבודה, המתכון הבא ממש בשבילכם: קונכיות פילו במילוי פלפלים קלויים וגבינות!
חג שמח!

רוצים עוד רעיונות למתכונים שחובה בשולחן החג? תנסו את המתכון המנצח לעוגת גבינה של סבתא דבורה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

קונכיות פילו במילוי פלפלים וגבינות
קונכיות פילו במילוי פלפלים וגבינות

 

מצרכים:

6 עלי בצק פילו מופשרים לפי הוראות היצרן

שמן זית

1/4 כוס פרורי לחם

 

מצרכים למילוי:

3 פלפלים קלויים

1 פלח פרוס מנצ'גו תנובה

1 גליל פרומעז COLLECTION בצל עירית

1 גביע קרם פרש או שמנת חמוצה או יוגורט יווני

150 גר גבינה מגורדת שאוהבים

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מכינים את המילוי:קוצצים את הפלפלים הקלויים ומעבירים לקערת ערבוב
  • קוצצים את המנצ'גו ומוסיפים לקערה (בקליפה הכהה של המנצ'גו לא משתמשים)
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל של כ?? ס"מ
  • לוקחים דף בצק פילו ומורחים אותו במעט שמן זית ובוזקים אותו בשכבה דקה של פרורי לחם, מכסים בשכבה נוספת של פילו וחוזרים על הפעולה (ככה שיש לנו 3 שכבות של בצק מופרדות בשמן זית ופרורי לחם)
  • חותכים את ערמת דפי הבצק המופרדים לריבועים בגודל של כ10 ס"מ
  • חוזרים על סדר הפעולות עם 3 דפי הבצק הנותרים (מפרידים את 3 שכבות הבצק שמן ופרורים, וחותכים לריבועים)
  • משמנים קלות תבנית שקעים של מאפינס
  • מניחים את ריבועי הבצק בשקעים, מהדקים היטב את הבצק לתחתית כל שקע ולדפנות
  • ממלאים כל קונכיית בצק בתערובת המילוי כמעט עד הקצה
  • אופים כ20 דק עד ששולי הבצק שחומים ופריכים והמילוי זהוב

 

 

הערות ושדרוגים:

  • מהכמות הזו יוצאים 12 מאפים אישיים
  • אפשר לגוון בסוגי הגבינות שמכניסים למאפה (ממש כמו בפשטידה), אפשר ואפילו מומלץ לנצל שאריות של גבינות שיש במקרר…
  • פלפלים קלויים זו רק אפשרות אחת, אפשר כמובן להשתמש בירקות אחרים (תרד, בצלף חצילים, זיתים וכו') טאפשר גם למשל להכין רוטב פיצה ולהוסיף אותו למילוי…
  • המתכון בשיתוף תנובה
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *