צ'יפס זוקיני אפוי - זהירות זה ממכר!
צ'יפס זוקיני אפוי - זהירות זה ממכר!

אל תסתכלו עלי ככה! אני רואה את המבט הסקפטי שלכם…אבל אני עומדת על שלי, כן! אמרתי צ'יפס זוקיני אפוי, והתכוונתי לזה!

אצלי בבית לצ'יפס יש מקום של כבוד. יש פה רוב מוחלט של הולנדים בבית, והולנדים כידוע מאוד גאים בצ'יפס שלהם. אני מתה על צ'יפס (מי לא?!), פריך, חם, שומני – לפעמים זה כל מה שצריך…

אבל, ויש פה אבל גדול, אני שונאת לטגן בשמן עמוק בבית! זה תמיד מלכלך, משפריץ ומסריח את כל הבית. איף!

אז צ'יפס אמיתי, איכותי, תפודי אני אוכלת רק בחוץ. ובבית? בבית אני מכינה צ'יפס זוקיני אפוי, פריך, חם ומשגע.

 

רוצים עוד מתכונים קלים וטעימים? תנסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4 זוקיני בינוניים

1/2 כוס קמח

2 ביצים

מיץ מחצי לימון

1 כוס פרורי לחם

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 כף שטוחה נענע יבשה

1 כפית עלי טימין

3-4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • חותכים את הזוקיני ל1/2 לרוחב, כל 1/2 חותכים ל1/4 לאורך, כל שמתקבלות אצבעות זוקיני קצרות ושמנמנות (ממש כמו צ'יפס)
  • מסדרים שלוש קערות זו ליד זו
  • בקערה הראשונה שמים את הקמח
  • בקערה השנייה שמים את הביצים ומיץ לימון ומערבבים היטב
  • בקערה השלישית שמים פרורי לחם, קליפת לימון, נענע יבשה, טימין, שמן זית, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב. פרורי הלחם צריכים להיות לחים מהשמן, אם הם יבשים מדי כדאי להוסיף עוד מעט שמן ולערבב
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מצפים כל אצבע זוקיני בקמח, אחר כך בביצה ואז בתערובת פרורי הלחם, ומניחים בתבנית
  • אופים כ15-20 דק עד שהצ'יפס זהוב ופריך
  • מגישים חם עם איזה מטבל שאוהבים (אני אוהבת להגיש עם יוגורט)

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בזוקיני, אבל מי שמעדיף יכול להשתמש בקישואים
  • הכי טעים בעיני להגיש את הצ'יפס זוקיני עם מטבל יוגורט (יוגורט שמערבבים לתוכו מעט שום כתוש, שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול – מה שאוהבים). אבל אפשר כמובן להגיש את הצ'יפס הזה גם עם קטשופ, מיונז, צ'ילי מתוק, טחינה, או כל מטבל אחר שאוהבים.
  • אפשר להוסיף לפרורי הלחם גם גבינה מגורדת שמוסיפה טעם נהדר וגם פריכות.
  • לאופציה טבעונית: מחליפים את הביצים במעט קמח חומוס מדולל במים
Share:

3 thoughts on “צ'יפס זוקיני אפוי – זהירות זה ממכר!”

  1. שלום תמרה המהממת. האם ניתן להחליף בקמח אחר שהוא לא חיטה? כוסמין/כוסמת/חומוס…

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *