פסטה שקשוקה
פסטה שקשוקה

פסטה שקשוקה. נשמע מוזר? או אולי בעצם הכי הגיוני בעולם?

סימון, כידוע הוא מה שנקרא.. לא מכאן… והוא, כמו ההולנדי שהוא רגיל לאכול במשך היום בעיקר סנדביצ'ים, ובערב לאכול את הארוחה החמה, המבושלת.

אני כל החיים הייתי רגילה הפוך. לאכול ארוחה מבושלת בצהרים, ובערב: חביתה, סלט, קוטג'…. לפעמים כשרציתי לגוון החביתה הפכה לשקשוקה.

בפעם הראשונה שהכנתי לו שקשוקה לארוחת ערב, נפלו פניו. שקשוקה זה נחמד מאוד, אבל לנדג את הרוטב שלה עם לחם?! שום לחם? אחרי שכל היום הוא אכל סנדביצ'ים? זה לא ענה לו על הצורך של ארוחה מבושלת. אז אלתרתי. נזכרתי שכשהייתי בעם אבא שלי בבוכרה הגישו לנו באיזו מסעדה לגמן – מנה של איטריות ברוטב עגבניות עם ביצת עין מעל…

אימצתי את הרעיון, ומיד הכנתי לסימון ספגטי, והנחתי עליו את השקשוקה כמו רוטב. זו הייתה הצלחה מסחררת. עד עדי כך שהיום אנחנו אוכלים שקשוקה כמעט רק ככה.

אז תחשבו על זה רגע… פסטה עם רוטב עגבניות זה טעים? טעים. רוטב עגבניות עם ביצה זה טעים? טעים. אז תעשו אחד ועוד אחד ויצא לכם פסטה שקשוקה. חשבון פשוט.

 

רוצים עוד רעיונות למנות פסטה משגעות? תנסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4-5 כפות שמן זית

1 בצל לבן

4-5 שיני שום

1 גמבה אדומה או 5 פלפל טינקרבל צבעוני

2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות

1 פלפל צ'ילי אדום חריף

1 חבילת ספגטי

4-8 ביצים (לפי מספר הסועדים)

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • ממלאים סיר גדול בהרבה מים ומניחים על האש לרתיחה
  • מכינים את הירקות: קולפים ופורסים את הבצל והשום לחצאי טבעות דקות
  • פורסים את הגמבה לרצועות דקות
  • חוצים את עגבניות השרי לאורכן
  • פורסים דק את הצ'ילי
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים כ4-5 דק עד שהוא מתחיל להזהיב
  • מוסיפים שום, גמבה וצ'ילי וממשיכים לטגן כ10 דק עד שהגמבה והבצל מתרככים ומזהיבים יפה
  • מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים כ3-4 דק
  • מוסיפים מלח, פלפל ו3-4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים לההבה ומבשלים כ10-15 דק
  • בנתיים מכינים את הספגטי: כשהמים בסיר רותחים מוסיפים להם 1/2 כף מלח
  • מכניסים את הפסטה ומבשלים 2-3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה
  • מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב
  • בעזרת כף יוצרים גומות בפסטה ושברים אליהן בזהירות את הביצים
  • ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהחלק הלבן של הביצים עשוי לחלוטין, והחלמון עדיין רך.

 

הערות ושדרוגים:

  • בכל המרכיבים של הרוטב אפשר קצת לגוון… אם אין לכם עגבניות שרי אפשר עגבניות רגילות (תמר או מגי הו הזנים הכי טעימים בעיני), אפשר להשתמש בגמבה או בכל פלפל מתוק אחר, בצל לבן או סגול, וכו'…
  • מי שאוהב חריף שיגדיל את כמות הצ'ילי במתכון, וכמובן מי שלא אוהב חריף יכול לוותר על הצ'ילי לחלוטין.
  • אני הכי אוהבת במתכון הזה להשתמש בספגטי, אבל כל צורה של פסטה שאוהבים תהיה נהדרת.
  • מי שאוהב רוטב חלק יותר, יכול לפני הוספת הפסטה והביצים לטחון את הרוטב בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק, ורק אז להוסיף את הפסטה והביצים.
  • אפשר לפזר לפני ההגשה גבינה פטה, בולגרית, עיזים או כל גבינה אחרת שאוהבים

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *