פולנטה מתירס טרי
פולנטה מתירס טרי

פולנטה אני אוהבת מאוד. בכלל קמח תירס זה משהו שתמיד יש לי במזווה ואני משתמש בו המון!

הוא מחליף אצלי קמחים או סולת כשצריך פתרונות ללא גלוטן, אני מוסיפה אותו לפשטידות או קציצות כי הוא מוסיף מרקם נהדר וטעם מתקתק, ואני מכינה ממנו שלל סוגים של פולנטה. יש לי הרבה כבוד לקמח תירס.

אבל… וזה אבל גדול, פולנטה מתירס טרי זה משהו אחר. קרמית ועשירה, מתקתקה, עם חתיכות של תירס שמתפצפצות בביס… פשוט תענוג.

יצא לה איזה שם של מנה יוקרתית כזו לפולנטה מתירס טרי… משהו כזה שאוכלים במסעדות. אבל בעצם אתם לא תאמינו כמה קל להכין כזו פולנטה…

 

 

מצרכים:

5 קלחי תירס

1.5 כוס חלב

0.5 כוס שמנת מתוקה

50 גר' חמאה

¾ כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • בעזרת סכין חדה חותכים את גרגרי התירס מהקלחים
  • בסיר בינוני שמים את החמאה, חלב ושמנת ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים כ20 דק על להבה בינונית, מדי פעם מערבבים
  • בעזרת בלנדר מוט מרסקים חלקית את התערובת עד שמחצית מהגרגירים טחונים
  • מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן ומערבבים היטב
  • מגישים חם

 

 

תוספות ושדרוגים:

  • אפשר לפני ההגשה לפזר מעל הפלנטה גבינה מלוחה (נגיד גבינה בולגרית) – זה יהפוך את המנה לדומה יותר לממליגה רומנית.
  • תוספות מומלצות שהולכות נהדר על הפולנטה: רוטב עגבניות, אספרגוס, פטריות מוקפצות, ביצה עלומה או ביצת עין, פילה של דג
  • אפשר ומומלץ מי שאוהב לזלוף מעט שמן כמהין על הפולנטה לפני ההגשה

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *