עוף עם מישמשים וגזר
עוף עם מישמשים וגזר

עוף עם מישמשים? מה פתאום לשים מישמשים בעוף?

מישמשים זה אחד הפירות האהובים עלי אם לא ה… פירות הקיץ כולם הם חולשה שלי ואני בקיץ חוגגת על פירות, אבל המישמש הזה – קטן קטן אבל שובב, עם הצבע הכתמתם-ורדרד והטעם המתקתק-חמצמץ הוא האהוב עלי מכולם.

העונה של המישמשים לצערי היא נורא קצרה, ולכן אני מקפידה לנצל אותה עד תום. ריבה, עוגה, קומפוט, מישמשים צלויים, מישמשים ממולאים, שימושים מתוקים או מלוחים, כל מה שאפשר לעשות עם המישמשים אני עושה, מהר מהר לפני שיגמר.

המנה הזו – עוף עם מישמשים וגזר היא מנת עוף מושלמת, קלה להכנה, קייצית, כזו שכולם אוהבים. תבנית תנור מלאה בכל טוב בטעמים מתקתקים-חמצמצים וצבעוניות מעלפת, העוף שחום מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, יחד עם הגזרים והמישמשים הנימוחים הם פשוט חגיגה.

אז אם אתם חובבי מישמשים כמוני, וכבר הכנתם לפתן, ועוגה וריבה ובא לכם לנצל את העונה הקצרה הזו עד תום, תנסו את המתכון הזה, מהר מהר לפני שיגמר.

 

מעדיפים את המישמשים שלכם דווקא בעוגה? תנסו את טארט מסקרפונה-מישמיש שלי!

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

4 כרעיים חצויות

8  גזרים צבעוניים

8  משמשים

1 בצל לבן גדול

 

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ תפוזים

4  כפות ריבת מישמשים או דבש או מייפל

4  שיני שום כתושות או קצוצות

1/2 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ

1 כף עלי טימין

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • קולפים את הגזרים והבצל וחותכים לקוביות גדולות של כ4 ס״מ
  • שוטפים את המשמשים היטב
  • חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • בתבנית צלייה גדולה שמים את העוף, המישמשים, הגזרים והבצל
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב
  • מכניסים לתנור לכ-20 דק
  • אחרי 20 דק מנמיכים טמפרטורה ל180 וצולים עוד כ-25 דק

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בגזרים רגילים אם אין גזרים צבעוניים
  • אפשר להשתמש בנקטרינות\אפרסקים\שזיפים במקום או בנוסף למישמשים
  • אפשר להוסיף לתבנית גם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *