עוגת גבינה של סבתא דבורה
עוגת גבינה של סבתא דבורה
עוגת גבינה של סבתא דבורה
מצרכים:
לתחתית –
150 ג עוגיות לוטוס
100 ג פתי בר
100 ג' חמאה
למילוי הגבינה –
5 ביצים מופרדות
1/2 1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון 1
1 גביע שמנת חמוצה
750 ג' גבינה לבנה 9%
3 כפות קורנפלור
חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
– מחממים תנור לחום של 180 מעלות
– במעבד מזון שמים את שני סוגי העוגיות ומרסקים לתערובת פרורית
– מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה
– משמנים את התבנית היטב בחמאה
– מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות בשכבה אחידה ומהדקים היטב
– בקערת המערבל שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כ3-4 דק' תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
– מעבירים את הקצף לקערה אחרת
– שמים בקערת המערבל את החלמונים, יתרת הסוכר, הוניל וגרידת הלימון ומקציפים כ 3 דק' לתערובת תפוחה ובהירה.
– מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה ומערבלים כ2-3 דק'
– מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים כ2 דק' נוספות לתערובת אחידה וחלקה
– מקפלים פנימה את קצף הביצים
– יוצקים את תערובת המילוי על תחתית העוגיות
– אופים כשעה (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש)
 
טיפ מנצח:
בשביל למנוע מהעוגה ״ליפול״ בזמן האפייה מניחים את התבנית של העוגה בתוך כלי גדול יותר (הכי טוב זה בתבנית זהה אך גדולה יותר), המטרה היא שתיווצר טבעת אויר מסביב לתבנית העוגה.
Share:

4 thoughts on “עוגת גבינה של סבתא דבורה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *