עוגת גבינה של סבתא דבורה
עוגת גבינה של סבתא דבורה
סבתא דבורה הייתה פלונייה. מה זה פולנייה? בדיוק כמו שאתם מדמיינים… בפן הקולינרי זה איך נאמר בעדינות…? היא לא הייתה מהסבתו שמעמידות סירים… היו לה תמיד חוצרי גלם מעולים במטבח, איכות לא הייתה מילה גסה, למשל סנדביצ'ים (שהיא הייתה קוראת להם סנדביצ'ונים מפאת גודלם) היא הייתה מכינה נהדר! הגבינות היו משובחות, הלחם היה טוב וטרי הכל היהי מוקפד.
את האוכל שהיא הייתה מבשלת היא הייתה מבשלת מצויין, ככה נוצרו להן כמה מנות דגל, שעד היום מככבות אצלנו במשפחה.
מלכת מנות הדגל של סבתא דבורה היא ללא ספק עוגת הגבינה המפורסמת שלה. אין מי שלא טעם אותה והשתגע, אין מקום או אירוע שלא ביקשו ממנה להביא את העוגה, אין אחד שטעם ממנה ולא מתגעגע לטעם שלה.
העוגה היא בעצם די פשוטה. ועשויה ברובה בגבינה לבנה 9%, וזה סוד הקסם שלה… פשוטה פשוטה וטעימה טעימה. תנסו פעם אחת להכין אותה (ויש גם טיפ מנצח בסוף המתכון איך למנוע מהעוגה "ליפול"), ואני לא אופתע אם גם אתם תצטרפו למועדון מעריצי עוגת הגבינה של סבתא ודבורה (או פשוט מעריצי סבתא דבורה).
רוצים עוד רעיונות למתכונים שווים של עוגות? תנסו את המתכון שלי לגאלט אגסים וקרם שקדים 
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לתחתית :
150 ג עוגיות לוטוס
100 ג פתי בר
100 ג' חמאה
מצרכים למילוי הגבינה:
5 ביצים מופרדות
1/2 1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון 1
1 גביע שמנת חמוצה
750 ג' גבינה לבנה 9%
3 כפות קורנפלור
חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • במעבד מזון שמים את שני סוגי העוגיות ומרסקים לתערובת פרורית
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה
  • משמנים את התבנית היטב בחמאה
  • מרפדים את תחתית התבנית בתערובת העוגיות בשכבה אחידה ומהדקים היטב
  • בקערת המערבל שמים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כ3-4 דק' תוך כדי הוספה הדרגתית של מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  • מעבירים את הקצף לקערה אחרת
  • שמים בקערת המערבל את החלמונים, יתרת הסוכר, הוניל וגרידת הלימון ומקציפים כ 3 דק' לתערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה ומערבלים כ2-3 דק'
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים כ2 דק' נוספות לתערובת אחידה וחלקה
  • מקפלים פנימה את קצף הביצים
  • יוצקים את תערובת המילוי על תחתית העוגיות
  • אופים כשעה (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש)
טיפ מנצח:
בשביל למנוע מהעוגה ״ליפול״ בזמן האפייה מניחים את התבנית של העוגה בתוך כלי גדול יותר (הכי טוב זה בתבנית זהה אך גדולה יותר), המטרה היא שתיווצר טבעת אויר מסביב לתבנית העוגה.
הערות ושדרוגים:
  • אפשר להמיר את העוגיות לתחתית בכל עוגייה שאוהבים. אפשר גם להשתמש בבצק פריך.
  • אני אוהבת את העוגה ככה, כמו שהיא, אבל מי שאוהב יכול להוסיף לה ציפוי שמנת חמוצה
Share:
  • 2117
  • 4
  • 5

4 thoughts on “עוגת גבינה של סבתא דבורה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *