סשימי תאנים
סשימי תאנים

בראש השנה, לראשונה מזה הרבה מאוד זמן, עשינו ארוחת חג מצומצמת. היינו בהרכב קטן יחסית, ואבא שלי ניצל את ההזדמנות ונענה להצעה של הדודה שהיא תארח את החג אצלה… כששאלתי אם אפשר לעזור או להביא משהו, אמרה הדודה שהיא אכלה במסעדה לפני כמה זמן סשימי תאנים שהיה נורא טעים, ושאולי אני יכולה להכין כזה לארוחת החג…

נשמע לי פנטסטי. קניתי תאנים וקניתי דג, והגעתי אליה מוקדם בערב החג לעזור בהכנות ולהכין את הסשימי שלי… כשהגעתי התברר שהייתה אי הבנה. הסשימי שהיא התכוונה אליו היה של תאנים בלבד, ואני שמעתי סשימי וישר חשבתי על דג…

נו מילא.

דג כבר היה, אז הכנתי את המנה כמו שרציתי (חוץ מצלוחית אחת ללא דג שהופרשה לטובת א' הטבעונית). פרסתי את התאנים דג וסידרתי על צלחת יפה, עליהן הנחתי חתכות של דג נא, זילפתי על הכל שמן זית, מלח ופלפל… וזהו!

 

 

עכשיו תשמעו מה אני אומרת לכם… המנה הזו הייתה בדיוק כמו כל ארוחת החג הזו: מצומצמת, מינימלית, מדוייקת ונהדרת! ואמנם אנחנו הכנו אותה לארוחת החג, אבל זו מנה קלה, כייפית יפיפיה וטעימה בטרוף שתתאים לכל חג וכל אירוע…

או אפילו סתם לפינוק בערב באמצע שבוע.

 

רוצים עוד רעיונות למנות עם דגים נאים? נסו את המתכון שלי לסלט סביצ׳ה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

6-8 תאנים

300 ג פילה דג ים טרי ללא עור

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • פורסים את התאנים לוחב לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ
  • מסדרים את התאנים בשכבה אחידה וצפופה על צלחת הגשה
  • מזלפים על התאנים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור
  • חותכים את הדג לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ
  • מסדרים את פרוסות הדג על גבי התאנים
  • פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקיקות ככל הניתן
  • מניחים על כל פרוסת דג פרוסת פלפל
  • מזלפים על הדגים עוד מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור

 

הערות ושדרוגים:

  • לא חובה לשים פלפל חריף אם לא אוהבים למרות שבעיני הוא נותן קיק חרפרף נהדר לכל הסיפור
  • אופציה טבעונית: פשוט מוותרים על הדג. ככה עשינו עבור א' הטבעונית והיה נהנתה מהמנה שלה מאוד!
  • חובה להשתמש בדג סופר סופר טרי, דג שישב במקרר יום-יומיים או דג קפוא לא באים בחשבון
Share:
  • 2346
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *