ראמן מהיר
ראמן מהיר

אני לא אשכח בחיים את ה- ראמן הראשון שאכלנו בטוקיו.

טסנו סימון ואני ליפן לירח דבש. נחתנו בטוקיו, שמנו את התיקים בדירה הקטנה ששכרנו, ויצאנו נרגשים לסיבוב. מעבר לפינה ראינו מסעדונת קטנה. בכניסה למסעדה הייתה מכונה אוטומטית עם תמונות של כל מיני קערות מרק מהבילות מסוגים שונים, מיותר לציין שהכיתוב היה ביפנית. הכנסו כסף ולחצנו על אחת התמונות, המכונה הוציאה פתקית קטנה ונכנסנו פנימה.

הראמן שאכלנו במסעדה הזו היה אולי הראמן הכי טעים שאכלתי בחיים. מתובל מושלם, סמיך במידה עם איטריות נגיסות נהדרות, בשר נימוח וכמובן האלמנט האהוב עלי ביותר: ביצה חצי קשה.

להכין ראמן אמיתי כמו שצריך זו אמנות. צריך להתמחות בזה והתהליך הוא פרוייקט לא קטן שלרוב אורך מספר ימים, ודורש מצרכים שונים ומשונים שלא תמיד יש להשיג בארץ (או לפחות לא באיכות טובה).

בפעם האחת שהכנתי בבית ראמן אמיתי הוא יצא נפלא, אני הייתי מבסוטית על עצמי, ובאותה נשימה הכרזתי שיותר אני לא מכינה ראמן… מעכשיו אפשר להזמין ראמן.

אבל בשביל ימי חורף קרים שבהם ממש בא לי ראמן, פיתחתי את המתכון של ראמן מהיר. תוך שעה או אפילו קצת פחות יש ראמן מהיר נהדר, שלגמרי עונה על החשק.

אז הנה הוא המתכון שלי לראמן מהיר, מהביל ומתובל, עם פרגיות פרוסות משגעות וביצה חצי קשה, וניחוח של זכרונות מתוקים מירח דבש בטוקיו.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני מרקים? נסו את המתכון שלי למרק כתום בטעם של תאילנד

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לציר:

10 פטריות שיטאקי מיובשות

3 כפות שמן

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 שיני שום

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס

2 כנפיים

3-4 גרונות עוף

2 עצמות מח/ברך

4 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של כ4 ס"מ

1/4 כוס אצות וואקמה או קומבו

3 כפות סויה איכותית

 

מצרכים לפרגיות:

4 פרגיות (אני ממליצה לבקש פרגיות עם העור)

3 כפות סויה איכותית

1 כף ג'ינג'ר קלוף מגורד דק בפומפייה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 כפית מיסו לסן

1.5 כף מירין

 

לתיבות המרק:

2 כפות גדושות מיסו לבן

2 כפות מירין

מעט מלח

 

להגשה:

איטריות מבושלות

אצות נורי

ביצים חצי קשות

בצל ירוק קצוץ

שמן צ'ילי או צ'ילי אדום פרוס דק

 

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הציר: שמים את פטריות השיטאקי בקערה קטנה ומשרים אותן כ10 דק במים רותחים
  2. בסיר גדול שמים 3 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
  3. מסננים את הפטריות (שומרים את מי ההשרייה!) ומוסיפים את הפטריות לסיר, מטגנים תוך ערבוב כ1-2 דק נוספות.
  4. מוסיפים כנפיים, גרונות ועצמות, מערבבים היטב ומטגנים עוד כ3-4 דק נוספות
  5. מוסיפים בצל ירוק ואצות ומערבבים
  6. מוסיפיםאת הסויה ו7-8 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק
  7. מסננים את הציר, שומרים בצד את פטריות השיטאקי והכנפיים.
  8. מערבבים את התיבול של הפרגיות בקערית
  9. פורשים את הפרגיות עם צד העור כלפי מטה על מגש או צלחת גדולה.
  10. מורחים את הפרגיות בתערובת התיבול, מגלגלים וסוגרים בעזרת 2-3 קיסמים
  11. מרתיחים את הציר המסונן, מוסיפים מיסו ומירין ומערבבים היטב.
  12. מכניסים את הפרגיות לציר, מנמיכים להבה ומבשלים כ15 דק, ומוציאים את הפרגיות מהסיר
  13. מדליקים את הנינג'ה גריל על תכנית מחבת, מחדירים את מד החום של הנינגה לפרגית. צולים עד שהטמפרטורה הפנימית של הפרגית היא 70-72 מעלות
  14. מוציאים את הפרגית הצלוייה ופורסים אותה לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ
  15. פורסים את פטריות השיטאקה ששמרנו מהציר
  16. מרכיבים את הראמן: מחלקים איטריות לקערות הגשה, מסדרים פרוסות פרגית, ביצה חצי קשה, שיטאקי פרוסות, בצל ירוק, ומעט שמן צ'ילי מוזגים מהציר תוחבים בצד הקערה אצת נורי ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין לכם נינג'ה גריל אפשר לצלות את הפרגית גם במחבת או תנור, חשוב להקפיד שהפרגית תהיה עשויה היטב אך לא לייבש אותה… אם יש לכם מד חום לבשר אני ממליצה להשתמש בו
  • את הבשר מכנפיים והגרונות שבישלנו בציר אפשר לפרק מהעצמות ולהוסיף למרק בהגשה
  • המתכון בשיתוף שריג הייבואן הרשמי
Share:
  • 3001
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *