סנייה של ירקות צלויים
סנייה של ירקות צלויים

אני משתדלת להיות טובה ולנסות לאכול קצת פחות בשר. זה לא פשוט בהתחשב בזה שאני אוהבת מאוד בשר, ולא הכי אוהבת קיטניות שהן אחד המקורות העיקריים לחלבון למי שנמנע ממוצרים מן החי.

טחינה לעומת זאת אני אוהבת מאוד אז מנות צמחוניות או טבעוניות שאני מכינה יכללו לרוב טחינה.

סנייה זה למעשה תבשיל (במקור של בשר) מכוסה בשכבה של טחינה שאופים בתנור. הטחינה האפויה מקבלת מרקם נהדר יותר מוצק מטחינה רגילה.

את המנה הזו – סנייה של ירקות צלויים אילתרתי ברגע ממה שהיה בבית. אפשר למעשה להחליף את הירקות לכל מה שיש בבית או למה שאוהבים, כל ירק שיכול להיצלות בתנור יתאים כאן – כי לטעמי הכל הולך עם טחינה.

קוביות של ירקות קצת תיבול (גם איתו אפשר לשחק ולגוון) לצלות בתנור בחום גבוה עד שהירקות מתרככים ומשחימים, לצקת מעל הכל טחינה ולהחזיר לתנור ל-10 דק.

זה כל הסיפור. בתאבון.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1/2 ראש כרובית

2 תפוחי אדמה

2 סלקים

2 קישואים

2 גמבה אדומה

1 חציל

1 פלפל חריף

5 כפות שמן זית

1 כפית שום כתוש

1 כף רכז עגבניות

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

 

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

מיץ וקליפה מלימון 1

מים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מפרידים את הכרובית לפרחים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל של כ4 ס״מ
  • שמים את כל הירקות בתבנית צלייה בשכבה אחת
  • בקערית מערבבים שמן זית, שום כתוש, רכז עגבניות, סוכר, מלח ופלפל לתערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת על הירקות ומערבבים היטב עד שהירקות מכוסים בתערובת
  • מוסיפים לתבנית 3/4 כוס מים רותחים
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל20 דק
  • אחרי 20 דק מסירים את נייר הכסף מערבבים את הירקות ומחזירים לתנור ל25 דק נוספות ללא כיסוי
  • בנתיים מכינים טחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים מים קרים ומערבבים היטב עד שהטחינה חלקה (מידת הסמיכות תלויה בכם, אני אוהבת טחינה במרקם דומה לשל יוגורט)
  • מוסיפים מיץ וקליפה מלימון מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • מוציאים את הירקות מהתנור
  • יוצקים את הטחינה בשכבה אחידה על הירקות
  • מחזירים ל10 דק נוספות בתנור ללא כיסוי

 

Share:
  • 6465
  • 1
  • 1

1 thought on “סנייה של ירקות צלויים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *