סלט אורז בר עם פירות יבשים
סלט אורז בר עם פירות יבשים

מה זה סלט אורז בר עם פירות יבשים? או טוב ששאלתם!

סלט כייפי כזה, מאורז בר, עדשים שחורות, מלא עשבי תיבול, פירות יבשים ושקדים. זה סלט פריך ומלא קרנץ', רענן, מתקתק, חמצמץ, קצת מלוח… בקיצור זה ביס מושלם.

אורז זה אחד המאכלים הכי פופולארים אצלי בבית… אני כמעט כל יום מעמידה סיר של אורז לבן… פשוט פשוט, נקי והכי הכי טעים! זה טעים ככה ישר מהסיר, זו תוספת מושלמת לכל מנה עיקרית, זה כייף עם סלט ירקות וטחינה… יולי אוהבת שאני מכינה "אורז קשה" או "צ'יפס אורז" (שניהם מתייחסים לתהדיג – התחתית הפריכה שנוצרת בתחתית של סיר אורז פרסי), ואם במקרה נשאר קצת אורז בסיר, שוש הכלבה זוללת אותו בתאווה.

גם אורז עגול מלא אני אוהבת! הוא אגוזי, ועשיר, קצת קרמי כזה והוא מאוד מאוד בריא. הענין הוא שצריך להשרות אותו לא מעט זמן לפני הבישול.. ואני, איך לומר…? לא תמיד יודעת בבוקר שבערב אני ארצה אורז. רוב השבוע אני צריכה בישול קצת יותר ספונטני.

ידעתם שאורז בר הוא בכלל לא אורז? הוא רק נקרא ככה כי הוא דומה לאורז… הוא בכלל קטניה. אבל אני לא מפלה. אני אוהבת אותו בכל זאת. כשמטגנים אותו הוא מתנפח (כמו פופקורן זעיר), וכשמבשלים אותו מקבלים "אורז" עם טעמים עמוקים ועם טקסטורה קרנצ'ית מתפצפצת.

הסלט הזה, במתכון פה למטה, סלט אורז בר עם פירות יבשים, הוא באמת סלט כייפי לאללה. אני אוהבת אותו לרוב עם אורז בר שהולך מושלם עם העדשים השחורות ונותן עוד סוג של פריכות בביס. אבל באמת שכל אורז שאתם אוהבים יעשה פה עבודה נהדרת (ולגמרי אפשר גם לערבב פה סוגים שונים של אורז).

אז איזה אורז אתם בוחרים?

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים עם פירות יבשים? תנסו את המתכון שלי לאורז פרסי עם תבשיל פירות יבשים וחומוס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 כוס אורז בר מבושל לפי הוראות היצרן ומקורר

3/4 כוס עדשים שחורות מבושלות ומקוררות

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור עירית

1 כוס פירות יבשים שאוהבים

100 ג שקדים פרוסים או גפרורים

 

לתיבול:

מיץ מלימון 1

4-5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

*אני אוהבת לפני ההגשה לפזר על הסלט גרגרי רימון – לא חובה אבל מומלץ!

 

הוראות הכנה:

  • מפרידים את העלים של עשבי התיבול מהגבעולים וקוצצים
  • קוצצים גס את הפירות היבשים
  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט
  • מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב
  • מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל גרגרי רימון

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל אורז שאוהבים, ובכל סוג עדשים שאוהבים. זו גם הזדמנות לנצל שאריות! אם נשאר לכם אורז מארוחת הערב של אתמול תהפכו אותו לסלט!
  • אפשר לגוון בסוג עשבי התיבול שמוסיפים, בסוג הפירות היבשים ובסוג האגוזים… הכל לפי טעמכם, והכל הולך כאן.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *