נודלס ברוטב חמאת בוטנים
נודלס ברוטב חמאת בוטנים

הסוד לאוכל אסייתי מנצח הוא תמיד הרוטב. אם יש לכם רוטב מוצלח אפשר בקלות לתקתק איתו איטריות או אורז, להקפיץ ירקות עוף או בשר, מה שאוהבים ובצ'יקי צ'קה (ככה אני אומרת לילדים שלי), יש ארוחה אסייתית משובחת. כזה בדיוק הוא רוטב חמאת בוטנים. עכשיו תדמיינו אותו עם נודלס… נודלס ברוטב חמאת בוטנים עם ברוקולי ועוף – חלום (שממש תכף הולך להתגשם).

המנה הזו היא מנה קבועה אצלנו בבית. כולם אוהבים אותה. הילדים מקבלים "נודלס במבה", סימון מקבל צלחת נודלס משגעת וקצת שקט מהילדים סביב השולחן, ואני בין ביס לביס מתמוגגת מהנודלס, ומרוצה שכולם מרוצים.

רוצים עוד רעיונות למנות אסייתיות קלות וטעימות? תנסו את המתכון שלי לעוף בלימון

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

נודלס ברוטב חמאת בוטנים
נודלס ברוטב חמאת בוטנים

 

מצרכים:

1 חזה עוף

1 בצל

1 ראש ברוקולי בינוני

2-3 כפות שמן תירס או חמניות

2 כפות קורנפלור

400 ג איטריות שאוהבים

 

מצרכים לרוטב:

1 כוס חמאת בוטנים טבעית

3 כפות רוטב סויה

2 קוביות כורכום של דורות

2-3 קוביות שום של דורות

4 קוביות ג'ינג'ר של דורות

מיץ מ1/2 ליים או לימון

2 כפות דבש

 

הוראות הכנה:

  • מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה לרוטב אחיד וסמיך, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מכינים את הירקות: קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • מפרידים את הבוקולי לפרחים קטנים
  • חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של כ2 ס"מ ומניחים בקערה
  • בווק או מחבת גדולה מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל כ3-4 דק, עד שהוא מזהיב
  • מוסיפים לקערה עם העוף קורנפלור ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה כולו באופן אחיד בשכבה דקה של קורנפלור
  • מוסיפים את העוף למחבת ומטגנים כ3 דק נוספות עד שהציפוי של העוף מזהיב
  • מוסיפים את פרחי הברוקולי ו1/4 כוס מים רותחים וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ3-4 דק נוספות
  • מוסיפים את הרוטב והאיטריות ומערבבים היטב

 

הערות ושדרוגים:

  • כל נודלס שאוהבים יהיה פה נהדר (איטריות ביצים, איטריות אורז, איטריות שעועית וכו)
  • חריף כלשהו יעשה פה פלאים! צ'ילי קצוץ, סריראצ'ה או כל חריף אחר שאתם אוהבים
  • אפשרות לטבעוני: ממירים את העוף בטופו, או פשוט מוותרים עליו לגמרי
  • אם אין לכם את הקוביות של דורות, אפשר להמיר אותן במוצרים טריים (במקום קוביות ג'ינג'ר קפוא של דורות להשתמש בג'ינג'ר טרי מגורד וכו'…)
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 15856
  • 8
  • 2

8 thoughts on “נודלס ברוטב חמאת בוטנים”

  1. אשמח לתשובות: כמה זמן אפשר לשמור את הרוטב במקרר? אם אין "דורות" מה הכמות שצריך לשיני שום וג'ינג'ר?

    1. המנה נשמרת במקרר כ3-4 ימים.
      אם אין דורות שמים 2-3 שיני שום כתושות, וכ4 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד על פומפייה דקה

    1. אפשר בלי בכלל, או שאפשר להחליף לירק אחר שאוהבים (כרובית, קישואים, בק צ'וי או כל ירק אחר שבא לך!)

  2. א. האם אפשר להחליף את העוף בבקר , ב. לא ברור איך לערבב חמאת בוטנים שהיא ממש מוצקה סמיכה, לרוטב, לא צריך מים רותחים קצת? ג. במקום ברוקולי חשבתי על הירקות : כרוב, גזר, פטריות,בצל, אפשרי ?

    1. את העוף אפשר להחליף בבקר, אין בעיה.
      את כל מרכיבי הרוטב כולל החמאת בוטנים אני מערבבת בזהירות בקערה… את יכולה גם לבשל בסיר קטן אם יותר נח לך אבל זה ממש לא הכרחי. שימי לב שאני ממליצה להשתמש פה בחמאת בוטנים טבעית שהיא די נוזלית לרוב.
      מבחינת ירקות את ממש יכולה לגוון ולשים איזה ירקות שאת אוהבת

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *