אני חובבת מרקים ידועה. ומרקים טחונים, חלקים, קטיפתיים וקרמים הם תמיד תמיד משהו שאני אשמח לאכול. מרק כתום, זו קלאסיקה, מרק ערמונים זו אחת המנות האהובות עלי בעולם, מרק כרובית לבן ומשגע… ואז הכרתי את סיימון…. וההולנדים האלו משוגעים על מרק אפונה.
ההולנדים מכינים מרק מאפונה יבשה, סמיך מאוד, וחותכים לתוכו נקנקיות. האמת? זה נחמד, זה לא המרק הכי טעים שאכלתי בחיי… אבל זה בהחלט נחמד.
אז כשירד השבוע קשם, סימון ביקש שאני אכין מרק אפונה. מה לעשות שלא הייתה לי אפונה יבשה? אבל אפונה קפואה בפריזר דווקא הייתה לי…. אילתרתי.
עכשיו תשמעו טוב מה אני אומרת לכם: המרק הזה הולך להיכנס לקלאסיקות של המרקים, מרק שיכינו בכל בית, כי הוא כל כך כל כך קל להכנה, וכל כך כל כך טעים…
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום
1 כרשה בינונית
1 בצל
5-6 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 ראשי שומר
400 ג אפונה קפואה או טרייה
1 ליטר מים או ציר
מיץ וקליפה מלימון 1
מלח
פלפל שחור
להגשה:
נענע ושמיר קצוצים
הוראות הכנה:
- מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים את הכרשה, בצל, שום ושורש פטרוזיליה, פורסים דק את גבעולי הסלרי והשומר
- מחממים שמן זית בסיר
- כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה, בצל, שום ושורש פטרוזיליה ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל הופך לשקוף
- מוסיפים את הסלרי והשומר ומטגנים כ3-4 דקות נוספות
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ30 דק
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרק חלק
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מעבירים לקעריות הגשה ומפזרים מהשמיר והנענע
הערות ושדרוגים:
- מי שרוצה יכול (ואני ממליצה), לגרד גבינת פרמזן לקערית עם המרק לפני ההגשה
- אפשר להוסיף למרק גם חצי כוס של עדשים ירוקות מושרות, העדשים יסמיכו את המרק, ויוסיפו חלבון.
נראה ממש טוב