מאפינס לביבות
מאפינס לביבות

חנוכה כידוע, זה חג של מחנות. אני לא מתכוונת לחשמונאים והיוונים… אני מתכונת למחנה הסופגניות ומחנה הלביבות. אני חד משמעית משתייכת למחנה הלביבות. מה זה משתייכת? אני רצה לנשיאות מחנה הלביבות. תנו לי לביבות תפוחי אדמה ואני מאושרת.

אני אוהבת כל מיני סוגים של לביבות, וממש לא שומרת אותן רק לחנוכה. למעשה, אני אשמח לאכול לביבות כל השנה. לטקעס (לביבות תפוחי אדמה קלאסיות), רושטי, עיג'ה, לביבות ירק (אוקי אוקי זה אולי יותר קציצות) ואפילו לביבות מתוקות. אפויות או מטוגנות חמות או קרות, תנו לי לביבות ואני מאושרת.

כשמארחים כל יום רצוף, במשך 8 ימים, חייבים למצוא דרך להכין כיבוד מושלם במעט מאמץ. מאפינס לביבות תפוחי אדמה הוא מתכון כזה בדיוק! 3 מצרכים ו10 דק עבודה, ויש לכם מאפינס שחומים ופריכים מלמעלה, וגבינתיים ונימוחים מלמטה…

הם יוצאים כל כך טעימים, שחבל שחנוכה זה רק 8 ימים.

 

מאפינס לביבות
מאפינס לביבות

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה צהובים

1 מיכל שמנת לבישול 15% השף הלבן

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מעט אגוז מוסקט

30 ג' חמאה

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

שמנת חמוצה או יוגורט

עירית קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותן בפומפייה (*ראו הערות למטה לגבי הגרוד)
  • סוחטים היטב את תפוחי האדמה המגורדים ונפטרים מהנוזלים
  • בקערית מערבבים את השמנת עם אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
  • מורחים את תבנית המאפינס במעט חמאה או שמן זית
  • מסדרים שליש מתפוחי האדמה המגורדים בשקעים של התבנית
  • בעזרת כף, יוצקים שליש מכמות השמנת באופן שווה לשקעים שתבנית על גבי תפוחי האדמה
  • מפזרים שליש מכמות הפרמזן באופן שווה בשקעים של התבנית על גבי השמנת
  • חוזרים על סדר הפעולות עוד פעמים: שכבת תפוחי אדמה, שכבת שמנת ולבסוף שכבת פרמזן
  • מניחים פיסת חמאה קטנה על גבי כל מאפין
  • מכסים בנייר כסף ואופים כ45 דק
  • מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ 15-20 דק עד שהחלק העליון של המאפינס שחום ופריך
  • מגישים עם שמנת חמוצה וקצת עירית קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • אם מגרדים את תפוחי האדמה על החלק הדק של הפומפייה, אחרי האפייה החלק התחתון של המאפינס הוא מאוד רך ונימוח כמעט כמו פירה, אם מגרדים על החלק הגס יותר של הפומפייה למאפינס יהיה יות מרקם… זה עניין של העדפה. אפשר גם לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד במקום לגרד כמו שעושים בגראטן.
  • המתכון יעבוד בכל תבנית מאפינס שיש לכם, או אם אין לכם תבנית מאפינס אפשר לאפות גם בכוסות.
  • אפשר להכין את המתכון הזה גם בכלי אחד גדול במקום בתבניות מאפינס ולהגדיל את זמן האפייה בהתאם.
  • אפשר כמובן לשדרג עם תוספות שאוהבים, למשל עירית קצוצה בתוך המאפינס תהיה נהדרת, גם מעט שום, תרד הולך נהדר עם תפוחי אדמה, ובהגשה אפשר להניח על כל מאפין מעט סלמון מעושן.
  • המתכון בשיתוף תנובה
Share:

1 thought on “מאפינס לביבות תפוחי אדמה וגבינה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *