טארט טאטן
טארט טאטן

קלאסיקות לרוב הן קלאסיקות מסיבה. זה לא שאני נגד חדשנות, או גיוון, או התנסויות חדשות חלילה.. להפך! אני הרי משתעממת הכי בקלות ורק מחפשת אפשרויות לגיוון, בעיקר באוכל (אבל גם בכלל בחיים…). אבל יש קלאסיקות שאני מודה, שבגרסתן המקורית הן פשוט נפלאות ולא צריכות שום גיוון. ולכן, גבירותי ורבותי היום נדבר על אחת הקלאסיקות האהובות עלי: טארט טאטן.

האגדה סביב הטארט המפורסם, מספרת על האחיות טאטן, בעלות מלון צרפתי קטן. לפי הסיפור הטארט נולד בכלל מתקלה במטבח, כשאחת האחיות הכינה טארט תפוחים ושכחה לשים את הבצק בתחתית התבנית, אז היא פשוט כיסתה את התפוחים בבצק מלמעלה  והכניסה לתנור. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שהאחריות החליטו להמשיך ולהגיש את הטארט החדש ומאז הוא הפרך לקלאסיקה צרפתית מפורסמת.

קלאסיקות לרוב הן קלאסיקות מסיבה. כי מה יכול להיות רע בבצק עלים פריך וזהוב ועליו תפוחים ענבריים רכים, נימוחים ומקורמלים? תודו שזה נשמע מושלם.

 

רוצים עוד רעיונות לעוגות תפוחים נהדרות? נסו את המתכון שלי לפאי תפוחים הולנדי  או עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל

הכנתם? אל תכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1/2 ק"ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה

1 כוס סוכר לבן

100 ג חמאה קרה

6-8 תפוחים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מכינים את הקרמל: בסיר שטוח ורחב (חשוב להשתמש בכלי שיכול להיכנס לתנור) שמים את הסור בשכבה אחידה
  • ממיסים את הסוכר על להבה בינונית בלי לגעת בו ובלי לערבב (צריך פה קצת סבלנות)
  • חותכים את החמאה הקרה לקוביות
  • כשהסוכר נמס, מוסיפים פנימה את קוביות החמאה ומבשלים יחד עד שהחמאה נמסה
  • קולפים את התפוחים וחותכים ל1/2 או 1/4, נפטרים מהגרעינים
  • מסדרים את התפוחים בתוך הקרמל בצפיפות עם הצד החתוך כלפי מטה
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לכ30-45 דק
  • בנתיים מכינים את הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של כ 5 מ"מ
  • חותכים מהבצק עיגול בקוטר הסיר שבו נאפים בתפוחים (אני ממליצה להעזר במכסה של הסיר בשביל לחתוך עיול מדוייק)
  • דוקרים את הבצק במזלג ב4-5 מקומות
  • מכניסים את הבצק למקפיא לכ20 דק
  • מוציאים את הסיר עם התפוחים המקורמלים מהתנור
  • מניחים את עיגול הבצק על גבי התפוחים, בעזרת כף או מזלג תוחבים את שולי הבצק בין התפוחים לדפנות הסיר
  • מחזירים לתנור ואופים כ25-35 דק עד שהבצק תפוח וזהוב
  • מוציאים מהתנור והופכים בזהירות רבה על צלחת הגשה גדולה

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בתפוחי פינק ליידי או גרני סמית, אבל אפשר להשתמש בכל זן שאוהבים
  • חשוב לצופף מאוד את התפוחים בסיר כי הם מתכווצים במהלך האפייה
  • הגרסה הכי טעימה לטארט טאטן היא מבצק עלים, אבל אפשר גם להכין את הטארט (בדיוק באותו האופן) מבצק פריך

 

Share:
  • 5042
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *