לשון הפר ממולא באורז ועדשים
לשון הפר ממולא באורז ועדשים

כולם יודעים שאני אוהבת ממולאים? במיוחד אני אוהבת עלים ממולאים.. כרוב ממולא , עלי גפן, מנגולד ממולא וכו.. לכן כשהמוכר החמוד בשוק המליץ לי לנסות את עלי "לשון הפר", הייתי חשדנית. איך יכול להיות שאני לא מכירה את העלים האלו? זה בטח אומר שהם פשוט לא להיט…

קניתי חבילת "לשון הפר", אבל קניתי גם חבילת עלי גפן – ליתר בטחון. אם לשון הפר יתגלו כאכזבה עלי גפן יהיו הגיבוי.

הגעתי הביתה, ערבבתי את תערובת המילוי החביבה עלי וגלגלתי בחשדנות את העלים שנראו לי גסים ומשונים. הרתחתי את הרוטב, זרקתי לתבנית כמה כמה דובדבנים שנשארו יתומים במקרר, הכנסתי לתנור וחיכיתי לראות מה יצא.

אני אוהבת להיות מופתעת מאוכל, בעיקר כי זה לא קורה לי הרבה… קשה להפתיע אותי. אבל העלים האלו – "לשון הפר" – הם היו הפתעה נהדרת! טעם עמוק, ומרקם משגע, השתלבו נהדר עם המילוי והרוטב, אני חושבת שהם לא פחות טובים מעלי גפן.. אולי אפילו יותר!

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

כ40 עלי לשון הפר

1.5  כוסות אורז

3/4 כוס עדשים שחורות שטופות

1 צרור כוסברה

1 צרור שמיר

1/2 צרור עלי נענע

1  בצל סגול

3 שיני שום

קליפה מגוררת מלימון 1

100 גר חמוציות או צימוקים

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כף גדושה של רכז רימונים

4 שיני שום כתושות

מיץ וקליפה מ2 לימונים

כפית סוכר או דבש

מלח

פלפל שחור

2 כוסות מים/ציר עוף

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • משרים את האורז בקערה גדולה עם מים קרים כ30 דק
  • שוטפים היטב את עלי לשון הפר
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את עלי לשון הפר כ30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח
  • בזמן שהעלים מתקררים מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול (כוסברה, שמיר, נענע)
  • קוצצים גם את הבצל והשום
  • בעקרה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה
  • מסננים את עלי לשון הפר
  • על משטח עבודה נקי פורסים עלה
  • בחלק התחתון של העלה שמים תלולית מילוי
  • מקפלים את צידי העלה כלפי מרכז העלה על גבי התלולית
  • מגלגלים את העלה מלמטה כלפי מעלה לגליל שמנמן
  • חוזרים על הפעולה עם כל העלים
  • מסדרים את העלים המגולגלים בצפיפות בתבנית חסינת חום בשכבה אחת
  • מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים את כל מרכיבי הרוטב לרתיחה
  • יוצקים את הרוטב הרותח סביב סביב בתבנית עם העלים המגולגלים, הרוטב צריך לכסות את העלים המגולגלים – אם צריך מוסיפים עוד קצת מים
  • מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור לכ60 דק

 

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לחליף את לשון הפר בעלים אחרים שמתאימים למילוי (עלי גפן, מנגולד וכו'…)
  • לגרסה בשרית אפשר להחליף את העדשים בתערובת המילוי בבשר טחון
  • אפשר להחליף את העדשים השחורות לכל סוג אחר של עדשים שאוהבים (יש לשים לב שיש סוגי עדשים שדורשים השרייה לפני…)
  • אפשר במקום אורז להשתמש בדגנים אחרים למשל קינואה
  • אפשר להוסיף לתבנית גם פירות שמוסיפים מתקתקות וחצמצמצות נהדרת (דובדבנים, ענבים שחורים, שזיפים וכו'..)
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *