כנפיים מזוגגות בסויה ודבש
כנפיים מזוגגות בסויה ודבש

לפני שנתיים או אולי יותר (הקורונה מקשה עלי למקם ארועים על רצף הזמן), נפגשתי עם רחלי שהיא גם חברה וגם מנטורית וגם האישה עם הלב הכי רחב שני מכירה. המטרה – לבשל מתכונים מהספר האייקוני של אבא שלי "הבישול הסיני של אהרוני".

יומיים קודם, ישבנו כל אחת בביתה ועלעלנו בספר ופינטזנו על איזה מתכונים נכין, ניסינו לצמצם את הרשימה ל4 מתכונים, משימה לא פשוטה עבורנו שכן לבחור ארבעה מתכונים מהספר הזה שיש בו כל כך הרבה מתכונים זו משימה לא פשוטה לכשעצמה, וכשמעורבות בסיפור שתי גרגרניות, הצמצום הופך קשה פי כמה.

דבר אחד היה ברור לשתינו. את המתכון של הכנפיים המזוגגות אנחנו מכינות. זה מתכון ששתינו אוהבות במיוחד. והאמת? זה מתכון שגדלתי עליו, אבל לא אכלתי אותו כבר שנים!

 

משרים את הכנפיים במרינדה כדי שיספגו טעמים
משרים את הכנפיים במרינדה כדי שיספגו טעמים

 

יומיים אחר כך נפגשנו בבית של אבא שלי (כי אם כבר, אז כבר) ובישלנו ארוחה סינית נהדרת. הכנפיים, כמצופה היו הצלחה מסחררת. פתאום נזכרתי שחוץ מזה שהן טעימות להפליא (את זה דווקא זכרתי היטב), הן ממש ממש פשוטות להכנה.

מאז עברו קצת יותר משנתיים, אבל הכנפיים האלו הפכו למתכון קבוע פה בבית. סימון חולה על כנפיים ומבקש שאני אכין אותן לפחות פעם בשבוע.

אז תשמעו לי ורוצו להכין, אולי כדאי מראש שתכפילו כמויות כי הכנפיים האלו מתחסלות עוד לפני שהן מגיעות לשולחן.

 

לפני ההגשה מפזרים על הכנפיים שומשום, בצל ירוק וצ'ילי
לפני ההגשה מפזרים על הכנפיים שומשום, בצל ירוק וצ'ילי

 

רוצים עוד רעיונות למנות אסייאתיות נהדרות? נסו את המתכון שלי למרק תירס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1/2 ק"ג כנפיים מנוקות היטב

 

מצרכים לזיגוג:

4 בצלצלי שאלוט

6 שיני שום

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 צ'ילי אדום (לא חובה)

4 כפות דבש

4 כפות מירין

4 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר

2 כפות חומץ

מלח

פלפל שחור

 

 

להגשה:

שומשום

בצל ירוק

צ'ילי

 

הוראות הכנה:

  • קולפים וקוצצים דק מאוד את הבצל, שום הג'ינג'ר והצ'ילי
  • בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג לתערובת אחידה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מוסיפים את הכנפיים לקערה עם הזיגוג
  • מכסים היטב ומעבירים למקרר לכ1 שעה (אפשר ומומלץ אפילו יותר)
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מעבירים את הכנפיים עם כל תערובת הזיגוג לתבנית חסינת חום
  • צולים את הכנפיים כ10 דק
  • מורידים את הטמפרטורה ל180, וממשיכים לצלות עוד כ20 דק. מדי פעם יוצקים מהזיגוג על הכנפיים
  • פורסים את הבצל הירוק והצ'ילי לטבעות דקות
  • לפני ההגשה מפזרים על הכנפיים מהשומשום, בצל ירוק והצ'ילי

 

הערות ושדרוגים:

  • אני שמה בתערובת צילי קצוץ שבעיני מוסיף עוקצנות נהדרת למנה. מי שרוצה מנה לא חרפרפה יכול כמובן לוותר על הצ'ילי
  • אני אוהבת כנפיים מזוגגות אבל לא נוטפות רוטב… אם אתם אוהבים הרבה רוטב אתם יכולים להכפיל את הכמות.
  • הכנפיים הולכות נהדר עם אורז לבן
  • ביום העצמאות (או בכל יום אחר) אפשר לגמרי להכין את הכנפיים גם על המנגל

 

Share:
  • 1774
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *