קציצות עוף עם ארטישוק
קציצות עוף עם ארטישוק

השילוב של עוף וארטישוק הוא מהחביבים עלינו בבית עוד מילדות. אבא שלי מכין המון מנות שמשלבות עוף וארטישוק. והיות ואני חובבת קציצות ידועה, אני הכי אוהבת את השילוב הזה בסיר קציצות.

הסוד שלי בקציצות האלו זה הבצל המטוגן שנותן לקציצות רכות וטעם מעט מתקתק שמשתלב נהדר עם החמצמצות של הרוטב.

תדמיינו איתי רגע, מה יכול להיות יותר טוב מסיר חם וריחני עם קציצות עוף שמנמנות, פריכות מבחוץ ורכות ועסיסיות מבפנים, משכשכות להן ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים? אין יותר טוב מזה.

זה סיר משמח שכולם אוהבים, גדולים וקטנים, אין מי שטעם אותו ולא התאהב. זה סיר משמח שמתאים ליום יום וגם לארוחה חגיגית בשישי או בחג. זה סיר משמח שאם תשאירו אותו על השיש ללא השגחה, יחסלו לכם חצי ממנו עוד לפני שהוא הגיע לשולחן (כי תכלס הכי טעים לאכול אוכל ישר מהסיר).

זה סיר משמח של קציצות עוף עם ארטישוק.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני קציצות שווים? תנסו את המתכון שלי לקציצות מחשי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג פרגיות טחון

200 ג (1/2 חבילה) בצל מטוגן דורות

1 כפית גדושה שום כתוש דורות

8 קוביות פטרוזיליה דורות

8 קוביות כוסברה דורות

קליפה מגוררת מלימון 1

3/4 כוס קמח תירס או פרורי לחם

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

5-6 כפות שמן זית שמן זית

4-5 עלי מרווה

200 ג (1/2 חבילה) בצל מטוגן דורות

1 כפית שום כתוש דורות

1 שקית תחתיות ארטישוק מופשרים

מיץ מלימון 1

1/2 כוס מים

קליפת לימון

1/2 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ועלי מרווה, כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
  • מוציאים את הקציצות לצלחת
  • חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים
  • מוסיפים לסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים את הרוטב לרתיחה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מסדרים את הקציצות סביב סביב ברוטב
  • מנמיכים להבה, מכסים את הסיר, ומבשלים כ45 דק (אני ממליצה במחצית זמן הבישול להפוך את הקציצות ברוטב)

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין קוביות של דורות, ניתן להשתמש בעשבי תיבול טריים וקצוצים, ולהשתמש בבצל טרי. את הבצל יש לטגן היטב ובסבלנות כ20 דק עד שהוא ממש מתקרמל ומזהיב
  • אפשר לאכול את הקציצות גם בלי הרוטב. הן טעימות נורא לכשעצמן
  • אפשר לטגן את הקציצות גם בציפוי של פרורי לחם (ממש כמו שניצל) או של קמח תירס
  • אפונה הולכת נהדר עם התבשיל הזה! אם אתם אוהבים אפונה, אתם יכולים להוסיף לסיר ב10 דק האחרונות של הבישול כוס של אפונה קפואה
  • המתכון בשיתוף דורות

 

Share:
  • 6444
  • 4
  • 3

4 thoughts on “קציצות עוף עם ארטישוק”

  1. תמרה היי,
    האם אפשר קמח מצה במקום הפירורי לחם או הקמח תירס.
    בוף סוף נכתבה כל התגובה😉

  2. מתכון מאד טעים (: לגבי הרוטב – לא ברור כמה מיץ לימון והאם להוסיף מים. יצא מעט רוטב

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *