לא יודעת איך זה קרה, אבל יצא שיש לי שני אקסים עיראקים. ולשנים היו סבתות בשלניות שבישלו אוכל עיראקי עולמי. אורז, קובות, וכמובן טבית.
אל תשאלו אותי מי מהן בשלנית יותר טובה, למי המעטפת של הקובה יותר דקה או אצל מי האורז יוצא יותר אחד אחד… אני לפח הזה לא נופלת, ושומרת פה על טון פוליטיקלי קורקט, ניטרלי כאילו אני מינימום שוויץ.
אבל בכל זאת, אחת מהן הכינה טבית יותר טעים, הכי טעים… כי היה לה טריק סודי: היא הוסיפה לטבית גם שומן (בקר או טלה) קצוץ שנתן לכל התבשיל גם טעם משגע וגם לחות.
אז להלן המתכון לטבית של סבתא…. נראה לכן שאני אגלה איזה מהסבתות זו?? תנסו את המתכון ותגידו לי שזה לא הטבית הכי טעים שאכלתם.
רוצים עוד מתכונים שווים למנות בסיר אחד? נסו את המתכון שלי לקציצות עם פתיתים ואפונה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1/4 כוס שמן
150 ג שומן (בקר או טלה) קצוץ דק
1 עוף שלם (אני אוהבת שהוא פתוח לפרפר אבל לא חובה)
4 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
1 כפית גדושה בהרט
1 ק"ג אורז ארוך (יסמין/פרסי/בסמטי/תאילנדי)
100 ג רסק עגבניות של צ'ריו
1 פחית עגבניות חתוכות דק של צ'ריו
1 ראש שום חצוי לרוחבו
2 כפות גדושות סילאן או דבש
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות
- ממליחים ומפלפלים את העוף
- בסיר שטוח ורחב שמים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את השומן הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
- מוסיפים את העוף עם צד העור כלפי מטה ומטגנים כ5-6 דק עד שהעוף זהוב
- מוציאים את העוף לצלחת
- לאותו סיר מוסיפים את הבהרט והבצל, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ4-5 דק עד שהבצל מזהיב
- מוסיפים את האורז, ומטגנים כ2 דק
- מוסיפים רסק עגבניות, פחית עגבניות קצוצות וסילאן מערבבים היטב ומטגנים כ2 דק נוספות
- מחזירים את העוף לסיר עם צד העור כלפי מעלה
- מניחים את שני חצאי השום בסיר
- מוסיפים מים בגובה של כ2 ס"מ מעל פני האורז, ממליחים ומפלפלים
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק
- מכניסים לתנור לכל הלילה (מינימום 8 שעות ומומלץ אפילו יותר)
הערות ושדרוגים:
- אפשר במקום עוף שלם להשתמש בכרעיים או פולקעס
- אפשר להכין את הטבית עם קוביות בשר לבישול ארוך (במקום או בנוסף לעוף)
- אני מהמשוגעים שבודקים את הסיר באמצע הלילה (גם בג'חנון וגם בחמין…) אם נראה לכם שצריך אפשר תמיד להוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים
- המתכון בשיתוך צ'ריו